Home » OVE TRI ŠKOLE ĆE OD SEPTEMBRA PRIMATI I PREDŠKOLCE
AKTUELNO VESTI

OVE TRI ŠKOLE ĆE OD SEPTEMBRA PRIMATI I PREDŠKOLCE

Izvor: zanimljivko.rs

Tri beogradske škole će od septembra osim novih prvaka primiti i oko 200 novih predškolaca, s obzirom da će prazne učionice biti adaptirane za njihov boravak.

Reč je o školama „Jovan Cvijić“ na Paliluli (75 mesta), „1.300 kaplara“ na Zvezdari (50) i „Vojvoda Mišić“ na Savskom vencu (75).

Ove škole, kako za mojranac.rs objašnjavaju u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda, imaju ukupno osam praznih učionica – po tri u školama „Jovan Cvijić“ i „Vojvode Mišića“ i dve u „1300 kaplara.

„Jovan Cvijić“ i „1.300 kaplara“ će spremno doćekati predškolce 1. septembra, a „Vojvoda Mišić“ nešto kasnije, s obzirom na to da zahteva radove većeg obima pa je neophodan otvoreni postupak javne nabavke – objašnjavaju Sekretarjatu.

Još pet škola u Beogradu biće deo projekta „Mreža škola“, koji predviđa da neiskorišećni prostori u školama budu ustupljeni predškolskim ustanovama, kako bi se smanjio pritisak na njih zbog nedovoljnih kapaciteta. Ove škole su u fazi priprema projektne dokumentacije. U Sekretarijatu, međutim, dodaju, da će se taj spisak sigurno širiti.

Osim pomenutih škola to su još i „Ratko Mitrović“ i „Đuro Strugar“ na Novom Beogradu, „Sutjeska“ i „Radivoj Popović“ u Zemunu i „Vladimir Rolović“ na Rakovici (izdvojeno odeljenje).

– Učinićemo sve da obezbedimo što je moguće više slobodnih mesta, ali na način da se zadrži kvalitetan boravak predškolaca od kojih će mnogi u tim školama godinu kasnije postati i prvaci. Jasle i vrtićke grupe će biti fizički izdvojene dok to neće biti nužno za pripremni predškolski program i zavisiće od slučaja do slučaja i rasporeda učionica po školama. Procene su da će, kada se adaptiraju sve škole sa spiska, u njima biti mesta za oko 1.200 mališana predškolskog uzrasta – kažu u Sekretarijatu i dodaju da je Grad Beograd obezbedio novac za adaptaciju škola

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/