Home » SANIRA SE ŠKOLA U BEGALJICI, RUŠI SE ŠKOLA U LEŠTANIMA
VESTI

SANIRA SE ŠKOLA U BEGALJICI, RUŠI SE ŠKOLA U LEŠTANIMA

Foto: Beoinfo

Radovi na sanaciji Osnovne škole “Ivo Lola Ribar” u gročanskom naselju Begaljica, koja je izgorela u požaru prošle godine, trebalo bi da budu završeni tokom septembra, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.
Vesić je nakon obilaska radova kazao da je Vlada Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja izdvojila oko 47 miliona dinara za rekonstrukciju te škole.
– Verujem da ćemo uspeti da završimo čitav ovaj posao i da će već tokom septembra đaci iz ovog mesta dobiti svoju školu koja će biti nova, s potpuno novom opremom i u skladu sa svim standardima kako moderno obrazovanje traži i kako oni zaslužuju – rekao je Vesić, a preneo Beoinfo.
On je dodao da je danas počelo postavljanje novog krova u toj školi.
Predsednik Skupštine opštine Grocka Stefan Dilberović rekao je da je sanacija škole “Ivo Lola Ribar” od velikog značaja i najavio da će opština Grocka kompletno urediti eksterijer oko te škole što podrazumeva novi sportski teren, novu ogradu i park iza škole.
Gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak je kazao da je pored rekonstrukcije te škole, Grad Beograd za srednje i osnovne škole ove godine odvojio oko 100 miliona dinara za saniranje toaleta i fasada.
Gak je najavio da će krajem ove godine u naselju Leštane biti srušena stara škola i da će već početkom sledeće godine početi izgradnja potpuno nove škole u tom mestu.

FOTO: Beoinfo
RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/