Home » BEZBEDNOST I ODGOVORNOST 2017. – KAKO DA ZAŠTITIMO NAŠU DECU?
BEZBEDNOST

BEZBEDNOST I ODGOVORNOST 2017. – KAKO DA ZAŠTITIMO NAŠU DECU?

„Bezbednost i odgovornost 2017“, druga po redu stručna konferencija o bezbednosti dece u organizaciji Fondacije Tijana Jurić, biće održana u petak 15. septembra u Subotici.

Stručnjaci iz zemlje i inostranstva govoriće o bezbednosti dece na internetu, potrazi za nestalom decom, pedofiliji, kazni doživotnog zatvora, i ostalim aktuelnim temama na polju bezbednosti i prevencije nasilja nad decom, objavila je Fondacija na svom sajtu.

U ulozi predavača iz zemlje biće visoki kadrovi Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, advokati i psiholozi, dok će iskustva iz evropskih zemalja preneti David William Wood – NCA Oficir za vezu UK, Boris Radanović  – Centar za nestalu i zlostavljanju dijecu Osijek, Kostka Grzegorz i Izabela Swiergiel – poljska organizacija ITAKA.

Poseban segment konferencije biće posvećen potrazi za nestalom decom u Srbiji i mehanizmima efikasne potrage koji se koriste u Evropi. Očekuje se da će Poljska ITAKA preneti iskustva, ali i dati predloge koji bi u budućnosti mogli da budu preuzeti i primenjeni u Srbiji. Fondacija Tijana Jurić nadovezaće se na ovu temu predstavljanjem nedavno pokrenutog Registra nestalih lica Srbije koji otvara novo poglavlje u potrazi za nestalima.

Biće razmatran i predlog za izmenu Krivičnog zakonika i uvođenje kazne doživotnog zatvora koji je Fondacija Tijana Jurić predala Narodnoj skupštini početkom maja. Na pitanja zašto jedan deo javnosti zagovara smrtnu umesto doživotne kazne, zašto je sada momenat za uvođenje takve sankcije i kakve rezultate ona može dati, odgovaraće advokati Maja Atanasković, Veljko Delibašić, psiholog Ibrahim Prohić, urednik u listu „Blic“ Ivan Jovanović i osnivač Fondacije Tijana Jurić Igor Jurić.

Onlajn predatori, pedofilija i ostale opasnosti koje decu i mlade vrebaju na internetu, biće teme o kojima će govoriti načelnik Odeljenja za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Saša Živanović.

Događaj će biti održan u kongresnoj sali Hotela „Patria“ u Subotici, sa početkom od 9,30 časova.

Ulaz je besplatan, uz prethodno obavezno prijavljivanje zbog ograničenog broja mesta. Prijave se mogu izvršiti pozivanjem brojeva 063 / 74 – 22 – 138 i 063 / 508 – 505

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/