Home » TROVANJE DECE U ŠKOLAMA: U FIRMI ZA KETERING SUMNJAJU DA SU KUPILI MAKARONE SA BAKTERIJAMA
VESTI

TROVANJE DECE U ŠKOLAMA: U FIRMI ZA KETERING SUMNJAJU DA SU KUPILI MAKARONE SA BAKTERIJAMA

Više od 135 dece iz nekoliko beogradskih osnovnih škola otrovalo se u školskim kuhinjama. U svima su u ponedeljak 2. oktobra na meniju bile špagete bolonjeze iste firme za ketering.

Inspektori Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda u utorak su došli u firmu koja obezbeđuje hranu i započeli kontrolu. U ovoj kompaniji, čije ime ne objavljujemo dok se ne utvrdi tačan uzrok trovanja dece, potvrdili su za mojranac.rs da su oni obezbedili obroke za decu u školama škola “Vojvoda Mišić”, “Radojka Lakić”, “Braća Baruh” i “Veljko Dugošević”.

Oni, međutim, nisu mogli da daju preciznije informacije, osim da sumnjaju da su problem izazvale bakterije u makaronama koje su nabavili u jednoj veleprodaji, u kojoj se inače snabdevaju mnogi trgovački, ali i ugostiteljski objekti.

– Isti problem imala je ranije još jedna firma za ketering, i to sa makaronima nabavljenim kod istog dobavljača – nezvanično za mojranac.rs kažu u ovoj kompaniji.

Osoba sa kojom smo pričali nije mpgla da nam kaže da li su i danas isporučivali hranu u školama. Gradski zavoz za javno zdravlje je, inače, predložio obustavu keteringa.

Tačan uzrok trovanja znaće se za nekoliko dana. Sumnja se da bi situacija mogla da bude još dramatičnija i da bi brojka mogla da bude znatno veća, jer, prema nezvabičnim informacija,a, ista firme snabdeva hranom još 30-ak obrazovnih ustanova u Beogradu.

Podsetimo, 30. oktobra  2013. godine deca u nekoliko škola su se takođe otrovala nakon što su u jela špagete bolonjeze, a uzročnik je, prema nalazima Gradskog zavoda za javno zdravlje bila bakterija stafilokoka nađena u špagetama bolonjeze i kuvanim špagetama.

 

Uskoro više informacija.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/