Home » PROSVETNI INSPEKTORI OBIŠLI ŠKOLU U KOJOJ JE PRIJAVLJENO SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE
AKTUELNO

PROSVETNI INSPEKTORI OBIŠLI ŠKOLU U KOJOJ JE PRIJAVLJENO SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE

Republički prosvetni inspektor i predstavnica Grupe za zaštitu od nasilja i diskriminacije Ministarstva prosvete posetili su u ponedeljak 20. novembra OŠ “Dragojlo Dudić” u beogradskom naselju Mali Mokri Lug, nakon prijave da su učenici A.M. i L.J. dve godine seksualno zlostavljali učenicu D.P, potvrđeno je za mojranac.rs u Ministarstvu prosvete i u samoj školi.

Oni su proveravali da li je škola adekvatno reagovala na prijavu zlostavljanja i preduzela sve neophodne mere.

Na njima je sada da sačine izveštaj na ovnovu prikupljenih informacija. Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa v.d. direktora Đurom Kosićem, ali je u trenutku kad smo ga zvali on već bio napustio školu.

Javnost je za ovaj slučaj saznala kada je devojčica prijavila nastavnici da su joj u sredu 15. novembra uveče A. M. i L. J. dali kesicu narkotika.

Odmah je obaveštana policija, a učenica je inspektorima, osim o izloženosti vršnjačkom nasilju, ispričala da su je dečaci primoravali i na oralni seks.

Prema pisanju medija, L. J. nije učenik ove škole, već druge osmoletke.

Majka devojčice Mira P. rekla je da joj se ćerka i pre tri meseca poverila da je dečak A. M. maltretira, ali da je, kada su otišli u školu da prijave, ona sve demantovala.

Međutim, nakon poslednjeg incidenata sa kesicom narkotika, devojčica je policiji izjavila da su dva učenika maltertirala i tvrdila da je bilo i seksualnog uznemiravanja.

Foto: Beoinfo
RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/