Home » VANJA GRBIĆ: DECA RAZVIJAJU SAMO PALČEVE I KAŽIPRSTE
SPORT

VANJA GRBIĆ: DECA RAZVIJAJU SAMO PALČEVE I KAŽIPRSTE

Skoro svako dete u Srbiji ima smartfon i da deca razvijaju samo „palčeve i kažiprste“, ali istovremeno čak 96 odsto dece ima krivu kičmu i ravna stopala, alarmirajući su podaci koje iznosi proslavljeni odbojkaš i nekadašnji reprezentativac Vladimir Vanja Grbić.

On je, pored ostalog, u emisiji Novi dan na televiziji N1, ocenio i da je autoritet učitelja i profesora do te mere urušen da se postavlja pitanje kakvo smi mo društvo.

Komentarišući činjenicu da skoro svako dete u Srbiji ima smartfon, Grbić kaže da se bavi rešavanjem posledica tehnologije kod dece od malih nogu.

– Pod izgovorom „dam detetu telefon da mogu da ga čujem da je bezbedno“ nema potrebe da se uzme ajfon ili samsung s8, to je već stvar prestiža – smatra Grbić i dodaje da su deca počela da razvijaju samo palčeve i kažiprste.

Smatra da je evolucija krenula u vrlo pogrešnom smeru, ističući da “96 odsto dece ima krivu kičmu i ravna stopala”.

– Autoritet učitelja je do te mere srušen da oni ne mogu da prekore dete, da podignu glas, niti bilo šta drugo. Koliko je snimaka gde dete maltretira profesora – kaže Grbić i dodaje da ako profesor nije autoritet u školi, a roditelj u kući, “kakvo je onda to društvo”.

Kaže da se neke stvari ne mogu izbeći, jer tehnologija ide u smeru u kom ide, ali da će, ako deca vide da smo mi stalno na telefonu, onda i ona biti.

– Ogromna je odgovornost da si nekome uzor. Ja sam svestan da će mnogo dece gledati i ugledati se na ono što ja radim – kaže on.

Ističe da živi po principima, jer neki principi ne zastarevaju nikad.

– Morate pratiti ono što je pravedno, morate se voditi uvek istinom i morate biti svesni da ne počinje sve sa vama i ne završava se sve sa vama – kaže Grbić.

Komentarišući stanje u sportu u Srbiji, kaže da je sport u ozbiljnoj krizi i to ne samo zbog novca.

– Sport je u Srbiji socijalna kategorija – smatra Grbić.

Izvor: N1

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/