Home » DA LI ĆE UDŽBENICI POJEFTINITI?
UDŽBENICI

DA LI ĆE UDŽBENICI POJEFTINITI?

Udžbenici bi od naredne školske godine, dakle od 2018/19. trebalo da budu jeftiniji. Tako bar kaže ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

On je, učestvujući na panelu: „Obrazovna i naučna politika u Srbiji: Kuda smo se uputili?“ na Kopaonik biznis forumu rekao da će novi Zakon o udžbenicima, koji će do kraja marta biti usvojen, omogućiti da udžbenici budu jeftiniji od naredne školske godine.

– Distribucija će ići preko đačkih zadruga što će obezbediti da udžbenici budu jeftiniji bar za 15 odsto. Zakon predviđa i digitalne udžbenike koji će biti jeftiniji, ali je predviđeno i šta je obavezan set, da se roditelji ne bi opterećivali suvišnim dodatnim materijalima – rekao je ministar.

FOTO: www.kopaonikbusinessforum.rs
RANAC portal

RANAC portal

2 Komentara

Click here to post a comment

  • Da li moje dete ima pravo na besplatne udžbenike? Imam dva odrasla deteta koja su završila školu, treća devojčica je četvrta godina gimnazije, a četvrto dete šesti razred. Ja i suprug nismo u radnom odnosu, ne primamo socijalnu pomoć, mi nikada nemamo pravo ni za šta što se tiče dece. Verovatno nas kažnjavaju zato što ih je četvoro, a porodice sa jednim detetom imaju pravo. Pozz

    • Poštovana, zakon je takav da treće dete ima pravo na besplatne udžbenike samo ako su dvoje starije dece u školskom istemu Srbije, odnosno ako oni pohađaju osnovnu ili srednju školu ili fakultet.

https://www.facebook.com/ranacportal/