Home » KOMBINOVANI TEST – REŠENJA
MATURA

KOMBINOVANI TEST – REŠENJA

Kombinovani test

Osmaci su danas polagali kombinovani test, sa pitanjima iz biologije, fizike, hemije, istorije i geografije. Time su osmaci završili polaganje male mature

Rešenja testa pogledajte OVDE.

Oni su u prethodna dva dana rešavali zadatke iz matematike i srpskog, odnosno maternjeg jezika.

Većina đaka priznaje da se upravo kombinovanog testa plašila najviše. Neki zbog fizike i hemije, drugi zbog istorije i geografije, a retki zbog biologije.

Bez prepisivanja

Osmake je prošle godine već pri prvom pogledu na kombinovani test zateklo iznenađenje. Testovi su bili štampani u pet grupa, sa istim pitanjima ali različito poređenim. Time je smanjena mogućnost prepisivanja. Prema najavama nadležnih, tako će biti i danas.

Veliki broj učenika lane je istakao da im je upravo kombinovani test bio najteži, a retko ko od njih je znao da odgovori na pitanje “Koja dva monosaharina se dobijaju hidrolizom saharoze?”. Problem je bilo i strujno kolo, glukoza i fruktoza…

Rezultati, žalbe, poeni

Učenici će preliminarne rezultate saznati 22. juna do osam sati. Nezadovoljni đaci mogu se žaliti već sutradan, od osam do 16 sati, dok se žalbe u okružnim komisijama rešavaju 25. juna u isto vreme.

Konačni rezultati, biće objavljeni u četvrtak, 28. juna, a đaci će naredna dva dana imati na raspolaganju da popune i predaju liste želja.

Konačno, 8. jula biće objavljeni zvanični rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima, a učenici će moći da se upišu 9. i 10. jula od osam do 15 sati. Ovo ne važi samo za muzičke i baletske škole, gde je upis 29. juna do 16 sati.

Na osnovu ova tri testa, učenici mogu da sakupe maksimalno 40 poena, dok se uspeh iz 6, 7. i 8. razreda vrednuje sa 60. Kalendar upisnih aktivnosti pogledajte OVDE.

 

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/