Home » MATURA: REZULTATI DANAS, ŽALBA SUTRA
MATURA

MATURA: REZULTATI DANAS, ŽALBA SUTRA

upis, mala matura, žalba, lista želja

Preliminarna lista sa rezultatima završnog ispita objavljena je danas. Već sutra je dan za žalbe. Žalba na rezultat završnog ispita podnosi se u osnovnoj školi od 8 do 16 sati. Svršeni osnovci koji misle da su oštećeni na završnom ispitu moraju da dođu u pratnji jednog roditelja.

Žalba se podnosi osnovnoj školi

Drugostepena žalba podnosi se u prostorijama školske uprave u ponedeljak 25. juna od 8 do 16 časova.

Nakon rešavanja žalbi, sledi objavljivanje konačnih rezultata male mature 28. juna. Upis počinje dan posle, i traje dva dana.

Informacije pratite na našem portalu i na fejsbuk stranici.

Proverite rezultate

Svaki osmak može na sajtu Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja da proveri koliko ima bodova sa završnog ispita, ali i ukupan broj bodova.

Za to mu je potrebna samo jedinstvena šifra koju je dobio pred polaganje male mature. Šifra se unosi OVDE.

Od maksimalnih 100 bodova, koliko svaki učenik može da ima na kraju osnovne škole, 40 bodova nose testovi završnog ispita – Test iz matematike i srpskog jezika po 13, a kombinovani test 14 bodova

Ostalih 60 bodova dobija se na osnovu uspeha u školi. Kako se oni računaju, pogledajte OVDE.

Konačni rezultati

Ukupan broj bodova dobija se sabiranjem bodova sa testova i bodova koji se dobijaju na osnovu uspeha na kraju šestog, sedmog i osmog razreda.

Bodovi osvojeni na republičkim i međunarodnim takmičenjima uzimaju se u obzir prilikom upis au odeljenja za nadarene učenike i umetničke škole.

Nakon što se objave preliminarni rezultati male mature, biće objavljeni i konačni rezultati, posle čega buduće srednjoškolce očekuje upis.

Jedna od predupisnih aktivnosti je i popunjavanje liste želja. Kako popuniti listu i na koje stvari posebno treba obratiti pažnju, pogledajte OVDE.

Sve predupisne i upisne aktivnosti pogledajte u kalendaru upisa ili OVDE.

 

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/