Home » ŠKOLE U BEOGRADU SPREMNE ZA GREJNU SEZONU
VESTI

ŠKOLE U BEOGRADU SPREMNE ZA GREJNU SEZONU

grejnu sezonu

Sve beogradske škole biće na vreme spremne za predstojeću grejnu sezonu kaže podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević.

On ističe da je proces nabavke energenata u završnoj fazi. Preostala još samo nabavka briketa i sušenog lignita, čime će škole biti potpuno opremljene energentima na vreme.

Prema njegovim rečima, za grejanje škola ove sezone Grad Beograd je isplanirao oko 1,4 milijarde dinara. Da bi sve proteklo bez problema, najvažnije su dobre procene škola i reagovanje na vreme.

– Za novu grejnu sezonu daljinskom sistemu grejanja biće pridodate još tri škole – rekao je Raičević, gostujući na Studiju B.

On je ocenio da je školska godina startovala dobro i da su škole spremno dočekale septembar.

– Preko leta je nabavljeno sve neophodno za rad, ali nas čeka i radna jesen. U oko 25 škola do kraja godine počeće radovi vredni oko 300 miliona dinara – precizirao je Raičević.

Kako je rekao, najznačajnije investicije koje predstoje su rekonstrukcija starog dela OŠ „Cana Marjanović”, vrednosti oko 37 miliona dinara, rekonstrukcija OŠ „Kralj Petar Drugi Karađorđević”, vredna 35 miliona dinara, kao i početak velike obnove fasada beogradskih škola.

– Obnova fasada biće urađena na pet škola, a isti projekat biće nastavljen i sledeće godine – zaključio je Raičević.

 

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/