Home » SKRAĆENI ČASOVI ZBOG MITINGA
AKTUELNO

SKRAĆENI ČASOVI ZBOG MITINGA

skraćeni časovi

Da politika utiče na sve oblasti života nije nikakva novost. Školstvo je jedna od njih. I ne samo kada su u pitanju perSonalne promene, nastavni planovi, besplatni udžbenici… Ne, poltika utiče i na dužinu nastave! Pojedine škole u Beogradu su, naime, odlučile da zbog mitinga koji se u održava u petak budu skraćeni časovi na po pola sata.

Učenici su o tome obavešteni u četvrtak, usmeno preko nastavnika, ali i čitanjem obaveštenja.

Skraćeni časovi – odluka škole

Odluka o tome bila je na školama. Nije, dakle, bilo nikakve direktive, što su nam potvrdili i iz Ministarstva prosvete.

– Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nikome nije dalo nalog da se danas skraćuju časovi. Ako se neke škole nalaze u zoni mitinga, obaveza je škole da se sa roditeljima dogovore kako će deca bezbedno da izađu iz te ustanove – navodi se pisanom odgovoru Ministarstva Rancu.

Pitanje je, naravno, šta je zona mitinga. Ima primera, naime, da su skraćeni časovi i u školama koje su od mesta održavanja mitinga udaljene i po tri – četiri kilometra.

Drugo pitanje je i koliko će to uticati na kvalitet nastave održane tog dana? Da li to nekim profesorima remeti planove u pogledu ispitivanja ili predavanja? Kako će skraćeni časovi da utiču na decu, naročito na u završnim godinama i koji se pripremaju za dalje školovanje?

Foto Pixabay
RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/