Home » „ZEMUNSKI KLAN“ I MALA MATURA
AKTUELNO

„ZEMUNSKI KLAN“ I MALA MATURA

procureo test

BIA i policija su na tragu da otkriju odakle je procureo test iz matematike. To je za Telegraf.rs izjavila pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković.

“Telegraf.rs” je još sinoć prvi objavio slike zadataka iz matematike, pisane rukom, zbog kojih je odmah jutros odloženo polaganje ovog predmeta na maloj maturi.

procureo test
Foto Privatna arhiva / Telegraf.rs

Procureo test u Zemunu

Kako otkrivamo, slike testa preko Vajbera su delili đaci osnovne škole u Zemunu. Deca su slike dobila juče, uz poruku da je to test iz matematike koji treba da polažu.

Svi su brže-bolje krenuli da rešavaju zadatke, da bi se odmah sutradan ispostavilo da se baš zbog tih zadataka i odlaže današnje polaganje.

procureo test
Foto Privatna arhiva / Telegraf.rs

Zaposleni u toj školi za Telegraf.rs kažu da prvi put čuju da su njihovi đaci delili slike testova pisanih rukom, kao i da to iz same škole nikako nije moglo da procuri.

– Škola je test iz matematike dobila tek jutros. Svi testovi se u zemunske škole dopremaju iz glavnog punkta, odnosno jedne škole, a to je škola “Lazar Savatić”. Tamo su testovi stajali pre nego što su jutros dopremljeni u ostale škole – navode iz škole za naš portal.

U školi “Lazar Savatić” su nam poručili da direktor nema vremena da nam se javi.

Kombinovani test nije procureo

Pomoćnica ministra Vesna Nedeljković kaže za Telegraf.rs da su BIA i policija na tragu da otkriju odakle je test procurio.

procureo test
Foto Privatna arhiva / Telegtraf.rs

– Zadaci koje ste sinoć objavili jesu zadaci sa testa. Bezbednosno-informativna agencija je u saradnji sa policijom blizu da otkrije odakle je test procurio. Za sada vam ne mogu potvrditi da li se to dogodilo u Zemunu – kaže Nedeljković.

Ona je dodala i da je potvrđeno da kombinovani test nije procurio.

Tekst i foto Telegraf.rs / M. Leskovac
RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/