Home » IZUZETNI UČENICI NA BILBORDIMA. I šta su još dobili?
AKTUELNO

IZUZETNI UČENICI NA BILBORDIMA. I šta su još dobili?

izuzetni učenici

Izuzetni učenici Srbije dobili su svoje mesto na bilbordima. Ministarstvo prosvete, naime, postavilo je širom Srbije bilborde koji prikazuju učenike koji su na internacionalnim takmičenjima osvojili brojna priznanja.

Tridesetosam bilborda sa fotografijama talentovanih osnovaca i srednjoškolaca postavljeno je u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Užicu, Kragujevcu i Čačku. Na njima su se našli osvajači nagrada i priznanja iz oblasti informatike, robotike, hemije, fizike, matematike, baleta i muzike..

izuteni učenici

Izuzetni učenici iz cele Srbije

Na bilbordima su izuzetni učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, Jelena Ivančić, Jovan Toromanović i Miloš Milićev. Oni su Međunarodnoj olimpijadi iz matematike u Velikoj Britaniji, osvojili zlatnu, bronzanu i srebrnu medalju. Na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi za devojke u Kijevu, Tamara Ponjavić i Jelena Ivančić osvojle su zlatnu medalju.

Među izuzetnim učenicima su Luka Carević i Aleksa Đorđević. Oni su na 15. Juniorskoj naučnoj olimpijadi u Bocvani osvojili bronzane medalje. Igor Eskić je osvajač bronzane medalje na Svetskoj geografskoj olimpijadi u Hong Kongu.

izuzetni učenici

Vojin Ivković, Aleksandra Petković,Dušan Igić, Momčilo Tošić, Maja Cvetković, osvajači su bronze na međunarodnim takmičenjima iz fizike. Takmičenja su održavana u Poljskoj, Mađarskoj i Italiji.

Izuzetni Kragujevčani

Učenici Kragujevačke gimnazije Mihailo Šundović, Vuk Lazović i Dušan Tenjović, osvojili su 2. nagradu iz robotike u Šangaju. Đaci OŠ Kralj Petar II“ iz Užica, Luka Majkić, Andrej Stevanović i Dragica Gavrilović osvojili su treću nagradu.

izuzetni učenici

Među uglednim učenicima su nagrađivani mladi sportisti Nikola Mujanović i Dušan Čolaković. Njih dvojica su osvojili treća mesta u skoku u vis i bacanju kugle. Papić Marija osvojila je drugo mesto u trčanju na 200 metara, a Adriana Vilagoš prvo mesto u bacanju koplja.

izuzetni učenici

Balerine i muzičari

Balerine iz Baletske škole Lujo Davičo, laureatkinje su II Međunarodnog baletskog takmičenja. To su Kostadinka Dina Nikolić, Pančevo, Jana Zimonjić, Sara Jaćović, Polikseni Kurtanović, Anastasija Vujnović i Olja Aleksić.

izuzetni učenici

Iz Muzičke škole „Stanković“ nagrađen je Luka Mitrović, za 1. mesto u violini Antionio Salieri u Veroni. On je sa Lenom Jović, Anđelinom Rujević i Borisom Miloševićem na violončelu laureat Polyhimnia takmičenja u Skoplju. Pored njih na bilbordima je i Marko Kovačević na klaviru. Tu je i Mina Jakovljević, koja je osvojila 2. mesto na Međunarodnom takmičenju Društva harfista u Sloveniji.

izuzetni učenici

Među muzičkim talentima, našle su se učenice Muzičke škole „Mokranjac“ i „Davorin Jenko“. Minja Stojanović je na harfi osvojila prvo mesto na Prof. Karel Patras Harp Competition u Pragu. Lara Arbajter je na klaviru osvajač drugog mesta i specijalne nagrade na International Carl Maria von Weber competition, u Drezdenu.

izuzetni učenici

Ovim izuzetnim učenicima svaka čast za sve što su uradili. Istovremeno pitanje za Ministarstvo i ministra: šta su od njih ovi izuzetni učenici dobili – sem bilborda?

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/