Home » ELEKTRONSKI UPIS ĐAKA PRVAKA – šta treba da znate
AKTUELNO

ELEKTRONSKI UPIS ĐAKA PRVAKA – šta treba da znate

elektronski upis

Elektronski upis đaka prvaka počeo je u četvrtak 28. maja. Usluga za elektronski upis bubućih đaka prvaka dostupna je na portalu eUprava.

Roditelji sada mogu na jednostavan način da zakažu termin u željenoj osnovnoj školi za upis i testiranje deteta.

Elektornski upis korak po korak

Ukoliko niste, potrebno je da se registrujete na Portalu eUprava.

Posle uspešne registracije potrebno je da se prijavite na Portal.

Iz menija odaberite Usluge > Obrazovanje > eUpis gde možete pročitati detaljan opis te usluge.

Posle pokretanja usluge eUpis odaberite opciju Podnošenje prijave, odaberite školu u kojoj želite da zakažete termin za testiranje i upis deteta i zakažite termin.

Detaljno uputstvo za roditelje možete pogledati OVDE.

– Odlaskom u osnovnu školu u zakazanom terminu roditelji završavaju sve aktivnosti vezane za upis, bez potrebe da donose ijedan papirni dokument – navodi se u saopštenju Kancelarije za IT i eUpravu..

Termin u osnovnoj školi može da se zakaže i direktnim kontaktom sa školom telefonom ili mejlom.

Roditelji donose samo lekarsko uverenje

Roditelj više ne donosi izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o pohađanju predškolskog programa, dokaz o lekarskom pregledu deteta i potvrdu prebivališta. Svi podaci biće pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem.

U školu je obavezno doneti samo lekarsko uverenje i to ako je pregled izvršen pre objavljivanja vanrednog stanja 16. marta ili kod privatnog lekara, nevezano za datum. Uz dokaz o lekarskom pregledu, potreban je i dokaz o vakcinaciji.

elektronski upis

– Svaka osnovna škola je u obavezi da ponudi termine za upis i testiranje do 20. jula. Usluga eUpis će biti dostupna na Portalu od 28. maja do 10. jula. Ukoliko slučajno željena škola nije objavila termine ili su oni popunjeni potrebno je da ih građani kontaktiraju telefonom.

Na Portalu eUprave roditeljima je na raspolaganju i imenik sa kontaktima svih osnovnih škola, kao i kontakt centar Ministarstva – 011/7350-557. Operateri su dostupni radnim danima od 7.30 do 15.30.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/