Home » ŠKOLSKI KALENDAR 2020 – 2021: Osnovcima četiri, srednjoškolcima tri raspusta
KALENDAR NASTAVE

ŠKOLSKI KALENDAR 2020 – 2021: Osnovcima četiri, srednjoškolcima tri raspusta

školski kalendar

ŠKOLSKI KALENDAR ZA 2020-2021. IZMENJEN JE ZBOG EPIDEMIJE KORONAVIRUSA. IZMENJENI KALEDNAR POGLEDAJTE NA SLEDEĆEM LINKU.

Školski kalendar je gotov, mada se još ne zna kako će đaci ići u školu. Osnovci će u narednoj školskoj imati četiri raspusta. To su jesenji, zimski, prolećni i letnji. Srednjoškolci će imati tri – zimski, prolećni i letnji.

Kako predviđa školski kalendar, prvo polugodište za osnovce počinje u utorak 1. septembra 2020. godine. Završava se 29. januara 2021. godine. Drugo polugodište počinje u sredu 17. februara 2021. godine. Za učenike osmog razreda završava se u petak 4. juna, a za učenike od prvog do sedmog razreda 18. juna.

Jesenji raspust počinje u sredu 11. novembra i završava se u petak 13. novembra. Ali kako se naslanja na vikend, đaci će imati pauzu od pet dana.

Zimski raspust, predviđa školski kalendar, ima dva dela. Prvi deo počinje u četvrtak 31. decembra 2020. godine i završava se u petak 8. januara 2021. Planirano je da se đaci vrate u đačke klupe 11. januara.

Drugi deo zimskog raspusta počinje u ponedeljak 1. februara, a završava se u utorak 16. februara 2021. godine.

Prolećni raspust počinje u petak 30. aprila, a završava se u petak 7. maja. Sa vikendima, međutim, osnovci će imati desetodnevnu pauzu.

Učenici osmog razreda polagaće probni završni ispit 26. i 27. marta (petak i subota). Završni ispit, predviđa školski klaendar, biće 21, 22. i 23. juna.

školski kalendar

Školski kalendar za srednjoškolce

Za razliku od osnovaca učenici srednjih škola neće imati jesenji raspust. Zimski raspust, navoodi školski kalendar, biće im podeljen u dva dela. Prvi deo počinje u četvrtak 31. decembra 2020. godine i završava se u petak 8. januara. drugi deo počinje 1. februara i završava se u petak 12. februara.

Prolećni raspust za srednjoškolce počinje u petak 30. aprila i završava se u utorak 4. maja 2021. godine.

Kako izgleda školski kalendar tabelarno prikazan, pogledaajte OVDE.

Radno i paradno

U školi se praznuju radno sledeći praznici:

  • 21. oktobra – Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu;
  • 27. januara – Sveti Sava;
  • 22. aprila – Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu;
  • 9. maj – Dan pobede i
  • 28. juna – Vidovdan. Tada je u osnovnim školama podela đačkih knjižica.

Sveti Sava i Vidovdan se praznuju radno, bez održavanja nastave. Ostali praznici su nastavni dani, sem kad padaju u nedelju.

Učenici i zaposleni u školi imaju pravo da ne rade na prvi dan krsne slave. Pripadnici islamske zajednice ne rade na prvi dan Ramazanskog bajrama i na prvi dan Kurbanskog bajrama. A pripadnici jevrejske zajednice ne moraju da rade na prvi dan Jom Kipura.

Školski kalendar – Vojvodina

Ðaci u Vojvodini tradicionalno prvo polugodište završavaju ranije od ostalih delova Srbije.

Prvo polugodište u severnoj pokrajini trajaće do 23. decembra 2020. godine. Posle zimskog raspusta, đaci se vraćaju u klupe u ponedeljak, 18. januara 2021. godine.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/