Home » ONLAJN ILI UŽIVO: ODLUKA O POLASKU U ŠKOLU POČETKOM NEDELJE
AKTUELNO

ONLAJN ILI UŽIVO: ODLUKA O POLASKU U ŠKOLU POČETKOM NEDELJE

odluka o polaskuu školu

Odluka o polasku u školu biće poznata u ponedeljak ili u utorak. To su najavile i premijerka Ana Brnabić i zamenica direktora instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević.

Stručno telo Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa na sastanku sa premijerkom i ministrom Mladenom Šarčevićem u petak razmatralo svaki pojedinačni model o polasku u školu.

O polasku u školu na osnovu istraživanja

Početkom sledeće nedelje izaći će, dodale je, sa rešenjem koje će „predstavljati najmanji mogući rizik po zdravlje“.

Kisič Tepvačević je navela da će u obzir biti uzeta sva dosadašnja istraživanja u vezi sa kovidom-19. Odluka o polasku u školu biće doneta i na osnovu različitih iskustva zemalja koje su organizovale nastavu za vreme pandemije.

Krizni štab će se, istakla je, pri donošenju odluke o polasku u školu rukovoditi isključivo principima medicine zasnovane na dokazima.

– Ostalo je još samo par elemenata koje moramo da usaglasimo oko tehničkog organizovanja nastave. Svi ćete biti obavešteni o načinima početkom sledeće nedelje – poručila je.

Na pitanje N1 da li je većina članova Kriznog štaba bila za onlajn nastavu ili za nastavu u školama, ona nije mogla da odgovori. Ona je navela da je razmatran svaki pojediničani model. Zaključeno je da će biti usvojeno ono rešenje koje će predstavljati najmanji moguči rizik po zdravlje.

– Bićete obavešteni početkom sledeće nedelje. Do najsitnijih tehničkih detalja smo sve razradili. Činjenica je da raspolažemo objektivnim podacima zasnovanim na iskustvu i na istraživanjima. Odluka o polasku biće doneta isključivo na takvoj vrsti podataka – rekla je Kisić Tepavčević.

Deca što više da budu u školama

Premijerka Srbije Ana Brnabić planira da odluka o polasku u škole bude saopštena u ponedeljak ili utorak.

– Moja namera je da radimo na tome čitav vikend. Pa kako bismo u ponedeljak ili utorak izašli sa jasnim i konkretnim preporukama – rekla je premijerka.

Kako je navela, planira se pregled uputstva Ministarstva prosvete koje se odnosi na mere prevencije protiv koronavirusa, na održavanje časova fizičkog vaspitanja i na trajanje časova.

Ona je rekla da se snimaju časovi za onlajn nastavu, kako bi školstvo bilo spremno na sve mogućnosti.

– Svakako ćemo se truditi da deca budu što više fizički u školama. To je važno, pogotovo za prvake – kazala je Brnabić.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/