Home » DVOSLOJNA, TROSLOJNA: Zaštitne maske nisu toalet papir
AKTUELNO

DVOSLOJNA, TROSLOJNA: Zaštitne maske nisu toalet papir

zaštitna maska

Da stvar nije toliko ozbiljna, čovek bi pomislio da umesto o maskama ovi ljudi pričaju o toalet papiru – dvoslojnom, troslojnom… Po ko za koji put, u javnost se izlazi sa oprečnim podacima. Ovog puta tema su zaštitne maske.

U samo dva dana epidemiolg Predrag Kon izneo je dva oprečna mišljenja kada su u pitanju zaštitne maske. Prvo je na TV Pink u nedelju izjavio da će za učenike biti obavezne troslojne zaštitne maske.

– To je vrlo važno i nije svejedno. Ukoliko se mere budu poštovale onda neće morati da se radi potpuna izolacija svakog odeljenja u koje uđe virus – izjavio je Kon u nedelju.

A potom je u ponedeljak demantovao samog sebe. Na televiziji Hepi je izjavio da će učenici moi da nose bilo kakve zaštitne maske – hirurške, platnene i druge maske.

– Ako primetimo da počinje ozbiljniji prenos (koronavirusa) zabranićemo, moraće nastava na daljinu. Ove mere i način na koji funkcionišu pokazaće koliko smo kao društvo spremni – kazao je Kon.

Vakcinacija dobrovoljna

On je rekao da je u drugom piku prvog talasa epidemije koronavirusa značajno sporiji pad broja zaraženih, nakon postignutih najviših brojeva, nego što je to bilo prvi put. To pokazuje, kako kaže, da „očigledno treba vremena jer ima onih koji ne poštuju mere“.

– Svi smo članovi ovog društva, uključujući i one koji ne veruju, svi smo u tome zajedno i moramo da se izborimo – rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, nije tačno ni da će školska deca morati da se vakcinišu protiv koronavirusa. Vakcinisanje će biti isključivo na dobrovoljnoj bazi i uz sagalsnost roditelja.

Kada se sve ovo uzme u obzir, nije ni čudo što nedostaje poverenje u Krizni štab i „struku“. Škole još ne raspolažu nikakvim zvaničnim informacijama. A roditelji su prepušteni onome što čuju ili pročitaju u medijima.

– Je l’ izaslo bilo šta od ovoga u službenom glasniku? Da li Krizni štab ima zakonodavnu ulogu? Je l’ skupština raspravljala i usvojila zakon? Ne, ne i ne. A da, vlada se još nije ni sastavila – samo je jedan od roditeljskih komentara na ovu temu.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/