Home » Kičić, Vidaković, Momčilović: Zašto porodica više nije važna tema
AKTUELNO

Kičić, Vidaković, Momčilović: Zašto porodica više nije važna tema

porodica
Miroslav Momčilović, Branko Vidaković i Gordan Kičić Foto: Ivan Dinić/Nova S

U ovonedeljnom “Utisku nedelje”, gosti Olje Bećković su reditelj i scenarista Miroslav Momčilović, glumac Branko Vidaković i reditelj i glumac Gordan Kičić. Gosti su tokom emisije govorili o temi kojoj se često ne posvećuje dovoljno pažnje – značaju koji ima porodica i vreme koje provodimo s najmilijima.

Povod za u najmanju ruku neobičnu emisiju bili su filmsko ostvarenje reditelja Momčilovića “Vikend sa ćaletom”, kao i serija “Mama i tata se igraju rata” autora Kičića, prenosi Nova.rs.

Govoreći o tome da li ih deca poštuju, glumac Vidaković ističe da je čudan roditelj, te da to pitanje nikada nije postavio kao važno.

“Mislim da deca vole svoje roditelje potpuno instiktivno”, objašnjava on. Vidaković dodaje da, ako deca ne dobiju toplinu i ljubav i ostane samo ‘moraš da me poštuješ’, to poštovanje je često kula laži.

Kako kaže, teško je popravljati prošlost. “To je završeno i urađeno. Imaš hiljadu situacija s decom koje bi možda drugačije uradio”, smatra on.

porodica
Branko Vidaković Foto: Ivan Dinić/Nova S

Roditelji kao korektori

S druge strane, Momčilović je siguran da ga ćerka poštuje, te dodaje da se poštovanje zaslužuje, dok je ljubav neupitna.

“Trudim se da ćerki budem neka vrsta korektora, uzora. To je ključna uloga roditelja”, smatra reditelj i ističe da je učiteljima i nastavnicima danas veoma teško da drže autoritet.

“Nama je to loša vest, ali je deci dobra”, dodaje Momčilović. Kako ističe, dobra je vest u slučaju vršnjačkog nasilja, ali je loša jer sada deca mogu da ne poštuju učitelja.

porodica
Miroslav Momčilović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Glumac Gordan Kičić ističe da se promenilo vreme i da smo zatrpani drugim temama.

“Svi smo finiji i osetljiviji, a problemi komplikovaniji i nerešiviji”, smatra glumac.

Dodaje da deca gledaju roditelje jer su oni njima glavni uzor u životu.

Kako kaže, istina je da ljudi moraju da rade i da moraju da budu van kuće. Ali zato uvek kada odlaze postoji osećaj griže savesti.

“Mora da postoji balans, ali ne treba sebe osuđivati kad moraš da radiš. Zato, kada si kod kuće, treba da posvetiš vreme deci”, smatra Kičić.

porodica
Gordan Kičić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Gosti su se usaglasili da količina vremena provedena u kući nije presudna. Bitan je kvalitet vremena koji roditelji provedu sa decom kao porodica.

Tekst i foto: Nova.rs
RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/