Home » Đaci Sedme beogradske gimnazije sakupili udžbenike za vršnjake sa Kosova
VESTI

Đaci Sedme beogradske gimnazije sakupili udžbenike za vršnjake sa Kosova

sedme beogradske gimnazije

Učenici Sedme beogradske gimnazije prikupili su stare udžbenike za gimnazije i osnovne škole kako bi ih poslali vršnjacima na Kosovu i Metohiji. Ovu akciju su sproveli 8. i 11. septembra 2023. godine.

Reč je o prvoj u nizu humanitarnih aktivnosti koje su planirane za školsku 2023/2024. godinu.

sedme beogradske gimnazije

U Gimnaziji navode da su postupali po Smernicama Ministarstva prosvete za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada u srednjim školama. Zato su u prvoj nedelji školske godine učenici i profesori koji su uključeni u aktivnosti Eko-škole Sedme beogradske gimnazije odlučili da prikupe stare udžbenike za gimnazije i za osnovne škole i da ih pošalju svojim vršnjacima na Kosovo i Metohiju. Budući da su svi učenici osnovnih i srednjih škola u Beogradu već dobili besplatne udžbenike za ovu školsku godinu od Grada Beograda, učenici, nastavnici i roditelji u Sedmoj beogradskoj gimnaziji su se masovno priključili ovoj akciji.

sedme beogradske gimnazije

„Eko-škola Sedme beogradske gimnazije nizom aktivnosti tokom godine doprinosi realizaciji ciljeva održivog razvoja. A to su, na primer, kvalitetno obrazovanje, smanjenje nejednakosti, održivi gradovi i zajednice i odgovorna potrošnja i proizvodnja. Mislimo da ovom akcijom prikupljanja starih udžbenika doprinosimo svim ovim ciljevima. S jedne strane produžavamo životni ciklus proizvoda – udžbenika. Na određeni način ih recikliramo i podižemo nivo ekološke svesti učenika. Sa druge strane pomažemo sugrađanima na Kosovu i Metohiji koji se svakog dana susreću sa velikim životnim izazovima. Kao i u svim do sada realizovanim aktivnostima, odziv učenika je odličan“, izjavila je Gordana Ilić, upraviteljka Eko-škole Sedme beogradske gimnazije.

sedme beogradske gimnazije
RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/