Home » “Veštačka inteligencija i robotika” – besplatan kamp za srednjoškolce
MAGAZIN VESTI

“Veštačka inteligencija i robotika” – besplatan kamp za srednjoškolce

veštačka inteligencija

Neprofitni Naučno-inženjerski centar PFE poziva talentovane i motivisane učenike srednjih škola da se prijave za novi, besplatni ciklus kampova i radionica “Veštačka inteligencija i robotika”. Kampovi se održavaju treću godinu zaredom, u saradnji sa Naučno-obrazovno-kulturnim centrom „Vuk Karadžić”. Realizuju se u njihovom smeštajnom kompleksu u Tršiću. Prijave su otvorene do 08. decembra, za srednjoškolce iz Srbije i regiona.

Odabrani učesnici imaće priliku da, uz rad sa mentorima, kroz zanimljive radionice i projekte uđu u svet veštačke inteligencije, elektronike, robotike. U tome će im pomoći tim PFE koji čine entuzijasti, eksperti iz industrije u oblastima razvoja softvera i hardvera. Tu si i studenti tehničkih fakulteta iz zemlje i inostranstva, sa iskustvom u radu sa srednjoškolcima. Biće i gostujućih predavača iz prestižnih akademskih institucija.

Veštačka inteligencija

Jedna prijava za celu godinu

Jednom prijavom učenik se prijavljuje na celokupni godišnji program. A taj program se sastoji iz ciklusa kampova (uživo kampovi i online radionice) na kojima se teme obrađuju kroz predavanja, laboratorijske vežbe, radionice i naučno-inženjerske projekte iz oblasti kojima se PFE bavi.

“Ukoliko si srednjoškolac i želiš da stekneš novo iskustvo i upoznaš vršnjake sličnih interesovanja, ovo je sjajna prilika. Na kampovima ćeš naučiti da od ideje dođeš do konkretnog projekta. Kako da napraviš robota, upoznaš se sa osnovama i aktuelnim projektima iz oblasti veštačka inteligencija i brojnim drugim interesantnim oblastima. Predznanje iz oblasti elektrotehnike, matematike, fizike ili programiranja nije preduslov za učešće na kampovima. Radoznalost je najbitnija, dok ćeš znanje i iskustvo iz ovih oblasti unaprediti kroz učešće na kampovima. Verujemo da znanje treba da bude pristupačno svima.  Motivisani time, obezbedili smo da učestvovanje na našim programima, kao i obroci i smeštaj budu potpuno besplatni. Sve to zahvaljujući partnerskim organizacijama i kompanijama koje nam pružaju podršku”, poručuju iz udruženja PFE.

Više informacija o samom procesu prijave može se naći na www.pfe.rs/prijave,. Na sajtu su i detaljni podaci o prethodnim aktivnostima, timu, programu i oblastima kojima se ova organizacija bavi. 

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/