Home » Đukić Dejanović: Proslave u školama ostaviti za druga vremena
VESTI

Đukić Dejanović: Proslave u školama ostaviti za druga vremena

Proslave
Sanja Petrović

Proslave Nove godine ne bi trebalo da budu organizovane ove godine u školama, preporučuje Ministarstvo prosvete. O tome je školama poslat i dopis.

„Imajući u vidu nevine žrtve velikih tragedija koje su potresle čitavu zemlju, a koje su se dogodile 3. i 4. maja 2023. godine, Ministarstvo prosvete preporučuje svim obrazovno- vaspitnim ustanovama da ne organizuju proslave povodom novogodišnjih praznika“, navedeno je u dopisu školama, koji je potpisala ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

„Kao što je naša sugestija bila da početak školske godine bude drugačiji, da prvi dani nove školske godine proteknu u razgovoru nastavnika i učenika, ne samo o predstojećim školskim obavezama, već i u razgovoru o emocijama i pravim vrednostima, tako smatram da uobičajene novogodišnje proslave u školama treba da ostavimo za neka druga vremena. Ova godina je bila tužna, najtužnija. Šta god da učinimo, roditeljima koji su izgubili decu to ne može da umanji bol. Molim vas za razumevanje, za koje verujem da postoji. Sigurna sam da će biti prilika za radost i druženje“, navela je ministarka prosvete Đukić Dejanović u dopisu.

Mnoge škole su, inače, već organizovale da deca međusobno razmenuuju poklone, po ptincipu „tajnog Deda Mraza“. Neke su se uključile i u akciju prikupljanja pomoći za decu bez roditeljskog staranja. Tako deca ako žele, i ukoliko su u mogućnosti, mogu da naprave paketiće u kojima bi bio školski pribor, knjige ili igračke. Paketići bi, potom, bili uručeni deci bez roditeljskog staranja.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/