Home » Pomeranje male mature, evo kad stižu i konačni rezultati
MATURA UPIS VESTI

Pomeranje male mature, evo kad stižu i konačni rezultati

pomeren

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će završni ispit u osnovnim školama biti pomeren za jedan dan i održaće se 18, 19. i 20. juna.

Završni ispit se pomera zbog zaključka Vlade Srbije da 17. jun, drugi dan Kurban bajrama, bude neradni dan za pripadnike Islamske zajednice u Srbiji.

Ministarka je za Tanjug rekla da će se ispit održati po redosledu kao što je i planirano, i da će prvog dana, 18. juna, učenici polagati test iz srpskog odnosno maternjeg jezika, drugog dana matematiku i trećeg, izabrani predmet.

“Takođe će za po jedan dan da bude pomeren i termin objavljivanje rezultata, pa će 22. juna biti preliminarni, a 25. juna definitivni konačni rezultati i rasporedi gde su se deca upisala”, istakla je Đukić Dejanović.

Ona je navela da će objavljivanje konačnih rezultata raspodele po srednjim školama i obrazovnim profilima biti 2. jula. Đukić Dejanović je napomenula da će ponedeljak, 17. jun biti samo još jedan dan pripreme i relaksacije za đake pre testa i tom prilikom je svoj deci, roditeljima, kao i nastavnicima još jednom poželela mnogo uspeha i sreće u danima polaganjima ispita, kako navode na sajtu B92

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/