Home » Evo rešenja testa srpskog jezika koji su osmaci polagali
AKTUELNO MATURA UPIS VESTI

Evo rešenja testa srpskog jezika koji su osmaci polagali

test srpskog jezika

Osmaci su danas polagali test srpskog, odnosno maternjeg jezika. Rešenja testa pogledajte OVDE.

U sredu 19. juna maturanti će polagati završni ispit iz matematike. U četvrtak 20. juna na programu je test izabranog predmeta.

Završni ispit ove godine polaže 67.430 učenika koji su završili osmi razred. Među njima su i odrasli koji su obavezno obrazovanje završili po programu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih.

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate na nivou škola i portalu Mojasrednjaskola.gov.rs imati u subotu, 22. juna. Tada će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.

Lista želja za upis u srednju školu moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola ili neposredno u školi 26. i 27. juna. Konačna lista želja biće objavljena 29. juna.

„Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 2. jula. Upis u srednje škole moći će i ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem navedenog portala Moja srednja škola počev od 2. do 6. jula“, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2024/25. godinu planirano 72.522 mesta. To znači da ima oko 5.000 mesta više nego što je svršenih osnovaca. Teoretski, dakle, svi osmaci će se upisati u srednje škole. Za upis u četvorogodišnju školu neophodno je da učenik ima više od 50 poena. U taj zbiir računaju se i uspeh iz osnovne šklle i rezultat završnog ispita. Više o bodovanju za upis u srednju školu pročitajte OVDE.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/