Home » Matematika – ovo su rešenja testa male mature
AKTUELNO MATURA UPIS VESTI

Matematika – ovo su rešenja testa male mature

rešenje testa matematika

Osmaci su danas polagali test matematike. Rešenja testa matematike pogledajte OVDE.

U četvrtak 20. juna na programu je test izabranog predmeta.

Završni ispit ove godine polaže 67.430 učenika koji su završili osmi razred. Među njima su i odrasli koji su obavezno obrazovanje završili po programu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih.

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate na nivou škola i portalu Mojasrednjaskola.gov.rs imati u subotu, 22. juna. Tada će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.

Lista želja za upis u srednju školu moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola ili neposredno u školi 26. i 27. juna. Konačna lista želja biće objavljena 29. juna.

„Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 2. jula. Upis u srednje škole moći će i ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem navedenog portala Moja srednja škola počev od 2. do 6. jula“, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2024/25. godinu planirano 72.522 mesta. To znači da ima oko 5.000 mesta više nego što je svršenih osnovaca. Teoretski, dakle, svi osmaci će se upisati u srednje škole. Za upis u četvorogodišnju školu neophodno je da učenik ima više od 50 poena. U taj zbiir računaju se i uspeh iz osnovne šklle i rezultat završnog ispita.

Više o bodovanju za upis u srednju školu pročitajte OVDE.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/