Home » Literarni konkurs za učenike osnovnih škola – Srbija za sve
INKLUZIJA VESTI

Literarni konkurs za učenike osnovnih škola – Srbija za sve

konkurs

Kako bi podstaklo i promovisalo inkluziju, afirmisalo literarno stvaralaštvo učenika osnovnih škola i pruhilo podršku mladima, Udruženje „Budi svoj“ raspisuje literarni konkurs.

Tema Konkursa je Srbija za sve – inkluzivno društvo, društvo bez barijera i društvo jednakih.

Konkurs je namenjen učenicima svih osnovnih škola na teritoriji Republike Srbije mlađeg osnovnoškolskog uzrasta (prvi ciklus osnovnog obrazovanja i vaspitanja).

Propozicije konkursa

Jedan autor dostavlja jednu pesmu ili jednu kratku priču (jedna strana word dokumenta, font times new roman, veličina fonta 12), na srpskom jeziku (duži prozni tekstovi, kao i prijave koje ne zadovoljavaju formu kratke priče neće biti razmatrani). Rad mora biti originalno kreiran, ne sme biti preuzet sa interneta i ne sme se kršiti autorsko pravo, odnosno intelektualna svojina ili neko srodno pravo drugog lica.

Radovi se dostavljaju isključivo u digitalnom formatu, podnošenjem prijave putem sajta www.pisemosrcem.com.

Prilikom podnošenja prijave potrebno je navesti ime i prezime autora, uz navođenje razreda i odeljenja, škole, mesta, adrese, imena i prezimena roditelja, broja telefona i elektronske adrese.

Uz prijavu potrebno je priložiti i pisanu saglasnost roditelja/drugog zakonskog zastupnika učenika da se podaci dostavljeni prilikom konkurisanja koriste za potrebe realizacije Konkursa, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti („Službeni glasnik RS”, broj 87/18). Saglasnost je potrebno napisati u slobodnoj formi, skenirati ili fotografisati i dostaviti zajedno sa radom prilikom podnošenja prijave. Prijava neće biti razmatrana ukoliko se dostavi bez saglasnosti.

Konkurs je otvoren od 20. septembra do 1. novembra 2024. godine, a radovi pristigli nakon isteka roka, kao i radovi koji ne zadovoljavaju propozicije, neće biti razmatrani.

Nagrade

Na osnovu odluke žirija koji će vrednovati radove, biće dodeljene tri nagrade, i to:

  • prva nagrada – laptop računar
  • druga nagrada – tablet
  • treća nagrada – pametni sat

Škola koja bude imala najviše prijavljenih učesnika biće nagrađena knjigama.

Tročlani žiri (predsednik i dva člana) će činiti predstavnik osoba sa invaliditetom, predstavnik Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predstavnik Udruženja „Budi svoj“.

Proceduru odabira pobednika žiri će završiti najkasnije u roku od 15 dana od isteka roka za podnošenje prijava, a nagrađeni učesnici će u roku od pet radnih dana biti obavešteni o osvajanju nagrada.

Rezultati

Rezultati Konkursa biće javno objavljeni na zvaničnim internet stranicama Udruženja „Budi svoj“, kao i putem sredstava javnog informisanja.

Uručenje nagrada i proglašenje pobednika realizovaće se najkasnije u prvoj polovini decembra 2024. godine, a mesto i vreme biće definisano naknadno.

Učešće na Konkursu je dobrovoljno. Učesnici Konkursa, odnosno njihovi roditelji/drugi zakonski zastupnici dostavljanjem konkursne dokumentacije u celosti prihvataju pravila Konkursa i daju saglasnost da Udruženje „Budi svoj“ dostavljene radove može publikovati i objaviti na sajtu Udruženja www.pisemosrcem.com.

Udruženje „Budi svoj“ se obavezuje da će lične podatke učesnika koristiti isključivo za potrebe Konkursa i ima pravo da listu pobednika (ime i prezime učesnika i naziv škole koju pohađa) objavi na svojim zvaničnim internet stranicama.

Za sva pitanja zainteresovani se mogu obratiti elektronskom poštom na adresu literarnikonkurs@udruzenjebudisvoj.rs.

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

loader-image
Beograd
9:31 pm, Sep 28, 2024
temperature icon 15°C
moderate rain
Humidity 90 %
Pressure 1014 mb
Wind 17 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 0 Km/h
Clouds Clouds: 75%
Visibility Visibility: 10 km
Sunrise Sunrise: 6:32 am
Sunset Sunset: 6:24 pm