Home » Bogdan Bogdanović: Sa fudbalskom loptom na košarkaški trening
INTERVJU MAGAZIN SPORT VESTI

Bogdan Bogdanović: Sa fudbalskom loptom na košarkaški trening

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović

Bogdan Bogdanović, kapiten košarkaške reprezentacije Srbije, otkrio je za Nova.rs kako je zavoleo košarku na posebnom mestu.

Lepo vreme i sunce u drugoj polovini septembra izveli su stotine mališana u dvorište OŠ „Despot Stefan Lazarević“, u Mirijevu, za koju je Bogdan Bogdanović posebno vezan. Pohađao je i nju, i OŠ „Pavle Savić“ nedaleko odatle, a „povratak“ u školsku klupu izmamio mu je i posebne emocije.

U razgovoru za Nova.rs, na drvenim stolicama iz školskih dana prisetio se i kako je upravo on, kao jedan od tih klinaca koji sada žele da ga vide i slikaju se s njim, ostvario svoje snove. U sklopu osmog košarkaškog kampa koji tradicionalno organizuje u Beogradu, kapiten Srbije proveo je dan družeći se dečacima i devojčicama, i u različitim aktivacijama u kojima su zajedno uživali.

„Uvek je lepo vratiti se našim krajevima, našim školama i nekim mestima za koja nas jake emocije vežu. Otkriću vam, upravo u sali ove škole sam imao prvi košarkaški trening za ŠKK ‘Zvezdara’. Sećam se da sam došao s fudbalskom loptom na trening. I to mi je ostalo dosta urezano u sećanju. Jednostavno, prvim ulaskom u salu zavoleo sam taj zvuk lopti, urlanje, mnogo dece na jednom mestu“, otkriva Bogdanović za Nova.rs.

Naučiti klince pravim vrednostima

Koliko su se promenili i škola i tereni od tada?

Salu ćemo neki drugi put morati da obnovimo. Ali što se tiče spoljašnjeg terena, ovo nam je drugi realizovan projekat nakon što smo prošle godine sredili teren OŠ ‘Pavle Savić’. Osećamo tu odgovornost prema našim klincima. Da ih usmerimo na pravi put, da ih motivišemo i naučimo pravim vrednositma koje sport donosi. Nije važno samo uspeti i biti glavni. Važno je i proći školu i biti deo jednog tima, i razvijati se u tom pravcu.”

Jedan klinac je prošao sve to i došao do najlepšeg leta, kako je sam priznao?

„Najlepše leto, za sada, u životu, ali trudimo se da napredujemo i da nastavimo da se razvijamo. Da pokažemo da snovi koje deca sanjaju nisu nerealni, već da su i te kako ostvarivi. Da samo treba da veruju“, naglasio je Bogdan.

Izvor Nova.rs

Foto Rocky Padila Wikimedia Commons CC BY 3.0

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

loader-image
Beograd
11:31 pm, Sep 28, 2024
temperature icon 15°C
heavy intensity rain
Humidity 97 %
Pressure 1014 mb
Wind 13 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 0 Km/h
Clouds Clouds: 75%
Visibility Visibility: 10 km
Sunrise Sunrise: 6:32 am
Sunset Sunset: 6:24 pm