Home » Nagrade za najbolje učenike srednjih škola
MAGAZIN STIPENDIJE VESTI

Nagrade za najbolje učenike srednjih škola

nagrade

Nagrade u visini od 20.000 do 200.000 dinara biće obezbeđene za najuspešnije učenike srednjih škola.

Fond za mlade talente Republike Srbije raspisao je 45. po redu Konkurs za nagrađivanje učenika srednjih škola za postignute izuzetne uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima tokom kalendarske 2022. godine. Konkurs će biti otvoren za prijave sve do 20. oktobra.

Na konkurs se mogu prijaviti srednjoškolci koji su osvojili neko od prva tri mesta na priznatim republičkim i međunarodnim takmičenjima. Svaki kandidat može biti nagrađen samo jednom nagradom i to za najbolji postignut rezultat tokom 2022 godine. U zavisnosti od ranga, kao i plasmana na takmičenju, za svakog kandidata biće definisan i iznos jednokratne naknade u visini od 20.000 do 200.000 dinara.

Na konkurs se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su osvojili neko od prva tri mesta na priznatim republičkim i međunarodnim takmičenjima

Priznata takmičenja obuhvaćena su Kalendarima takmičenja utvrđenim od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije na republičkom ili međunarodnom nivou. Računaju se i takmičenja iz oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i muzičke i baletske umetnosti.

Već punih 15 godina, cilj i misija ovog načina nagrađivanja je podrška talentima u najranijim fazama njihovog školovanja. Cilj je i motivacije da nastave da ređaju uspehe kako bi kasnije postali i naši stipendisti.

Više informacija o uslovima i procesu prijave za nagrade možete naći na sajtu Fonda za mlade talente.

Fond za mlade talente se nalazi u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i od 2008. godine bavi se razvojem mladih talenata u Srbiji. Do danas je dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada studentima i učenicima srednjih škola. U okviru reforme Fonda, ostvarene su brojne saradnje sa javnim i privatnim sektorom i uvedene novine u programe podrške Fonda.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/