Home » Da li će crveni kiosk biti među Lego kockicama?
MAGAZIN VESTI

Da li će crveni kiosk biti među Lego kockicama?

lego

Da li će se čuveni crveni kiosk sa viršlama naći u nekom od sledećih „Lego“ kataloga? U mnogome to zavisi od toga da li će ideja arhitekte Nikole Opačića iz Beograda dobiti najmanje 10 000 glasove na zvaničnom „Lego“ sajtu.

Kako bi izgledao ovaj „Lego“ kiosk moći ćete da vidite u Kulturnom centru KULA u Cetinjskoj 15 u Beogradu. Tamo će biti prikazan i Lego set „Yugoslav Kiosk K67“, kao i radovi 17 umetnika iz Evrope, inspirisanih ovom temom. Izložba je organizovana poovodom Nikoline inicijative da „Lego“ napravi set Kioska K67.

Izložba će biti otvorena u četvrtak 29. februara u 19 sati i trajaće četiri dana, do 3. marta.

Posete su od 16 do 21 čas, ulaz je slobodan.

Sedamnaest umetnika

Izložba pod nazivom “KIOSK SISTEM K67 – OD KOCKICE DO OLOVKE, kako je jedan kiosk inspirisao puno umetnika”, predstaviće uživo set Nikole Opačića, Yugoslav Kiosk K67, koji se nalazi na platformi Lego Ideas.

Nikola je okupio 17 umetnika iz Evrope i bivše Jugoslavije. Oni su bili inspirisani kioskom i svime što on za njih predstavlja. Na izložbi će se naći kolaži, crteži, fotografije, printovi, skulpture, instalacija, posteri, čak i vez.

Umetnici čiji će se radovi naći na izložbi su: Nikola Opačić, Ana Momčiović, Boris Mijatović, Dejoslavija, Joe Clark – K67 Berlin, Jovana Radujko, Maja Stojanović, Marina Čabrilo, Matija Vuković, Mira Karaklajić, Neda Mojsilović, Partyzan Clothing, Sabrina Krilić Klisura, Saša Aleksić, Sonja Bajić, Tijana Milanović, Utrina Hoxha i Yunicorns. 

Muziku na otvaranju puštaće Peđa Radović. Radović je publici poznat po svom YouTube kanalu (https://www.youtube.com/@Titograd081/featured= ). Na njemu više od 10 godina objavljuje zaboravljene EX-YU pesme koje prethodno konvertuje sa ploča. Na kanalu koji ima više od 55 hiljada pratilaca mogu se naći zaboravljeni biseri jugoslovenskog fanka, džeza, roka i šlageri. Neke od njih čuće i posetioci izložbe u Kuli u Cetinjskoj. 

Za vizuelni identitet izložbe zaslužan je  Sven Sorić, “freelance” grafički dizajner, samostalni umetnik i predsednik Hrvatskog dizajnerskog društva.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/