Home » Prijavljivanje za 20.000 dinara i besplatan ulazak na bazene u Beogradu
UDŽBENICI VESTI

Prijavljivanje za 20.000 dinara i besplatan ulazak na bazene u Beogradu

20 000 dinara

Prijavljivanje za 20.000 rsd po osnovcu, odnosno srednjoškolcu, u Beogradu, za kupovinu udžbenika za narednu školsku godinu počelo je u ponedeljak 22. aprila. Istovremeno je počelo prijavljivanje i za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone.

Prijavljivanje se obavlja u školama, gde roditleji mogu da dobiju i sve informacije oko ove dve akcije za Beograd. Princip je isti ili sličan kao kada su se prijavljivali za ranije dodeljivane pomoći.

Na roditeljima je da se prijave i da sačekaju – septembar.

Novac bi, kako navodi Aleksancdra Čamagić, gradska sekretarka za obrazovanje, tada trebalo da bude uplaćen.

Prijavljivanje će trajati do kraja leta.

PROŠLOGODIŠNJE ISKUSTVO

„Odlučili smo da umesto udžbenika za osnovce i srednjoškolce, koje smo uveli prošle godinu po prvi put, odemo i korak dalje i da obezbedimo 20.000 rsd. po detetu koje ide u beogradsku osnovnu i srednju školu.

To smo nazvali “đačka pomoć roditeljima”, rekao je Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda.

Aleksandra  Čamagić navela je i da je prošle godine veliki broj udžbenika nabavljen za sve osnovne i srednje škole u gradu Beogradu. Porodice će ove godine moći da odaberu šta će sa novcem od đačke pomoći. Da li će da nabave nove knjige, da možda naslede, da razmene knjige, a da sredstva iskoriste za nabavku školskog pribora i pripremu za sam početak školske godine.

Kada je reč o bazenima, letnja sezona počinje sredinom juna i trajaće čitavo leto. Prošle godine je u tom periodu više od 120 hiljada Beograđana koristilo karticu za besplatan ulazak na bazene. Vrednost kartice je oko 39.000 rsd.

„Ova odluka je deo socijalnih mera koje su najavljene pre dve godine. Ova novčana pomoć iznosi više od trideset miliona evra, na sve ono što je do sada obezbeđeno. Verujem da, bez obzira ko bude vodio Grad Beograd, ubuduće neće odustati od ove septembarske gradske pomoći. Ona je izuzetno važna. Odgovorno tvrdim da je ova gradska vlast donela najvažnije socijalne mere u poslednjih desetak godina, za šta su sredstva obezbeđena iz gradskog budžeta“, rekao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Da li će ovakve vrste pomoći obradovati i porodice u unutrašnjosti, ostaje da vidimo.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/