Home » Beograd domaćin Evropskog prvenstva u tekvondou
AKTUELNO SPORT TAKMIČENJA VESTI

Beograd domaćin Evropskog prvenstva u tekvondou

U Hali 1 Beogradskog sajma u četvtak 09.maja, počelo je dugo najavljivano Evropsko seniosko prvenstvo koje će trajati do nedelje 12.maja. U popodnevnim časovima, od 16 i 30 upriličena je ceremonija svečanog otvaranja koja je ozvaničila početak najznačajnijeg tekvondo takmičenja pred Olimpijske igre. Takmičenje je otvorio ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić.

– Dobrodošli u zemlju sporta, državu koja je kroz ovaj sport doživela velike uspehe i posebne emocije. Osvajanje zlatne medalje Milice Mandić na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine u tekvondu prva je u istoriji naše države na najvećim svetskim sportskim smotrama. Usledili su uspesi i medalje Tijane Bogdanović i Nadice Božanić, a sad imamo velika očekivanja od Aleksandre Perišić. Sad je vreme da se ispiše nova istorija jer je Srbija prvi put domaćin velikog takmičenja kakvo je Evropsko prvenstvo – rekao je ministar Gajić.

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su i predsednik Tekvondo asocijacije Srbije Dejan Burčul, ambasador Republike Koreje u Srbiji Đeung Li, vršilac dužnosti predsednika Evropske tekvondo unije Slavi Binev, proslavljena tekvondo reprezentativka i ambasadorka EP Milica Mandić, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki, kao i gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić.

– Došli ste u zemlju gde ljudi imaju veliko srce, domaćinski instinkt i veliku ljubav prema sportu. Svima želim mnogo sreće i da ponesete divna iskustva iz Beograda i da se ovde vraćate i jednog dana kad završite karijere – rekao je generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Višacki.

U ime domaćina obratio se predsednik Tekvondo asocijacije Srbije Dejan Burčul.

– Usudite se da sanjate, usudite se da pobedite – slogan je ovogodišnjeg šampionata koji vas, elitne sportiste, predstavlja na putu ka postizanju najboljih rezultata na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu. Zahvaljujem se predsedniku Evropske tekvondo unije gospodinu Pragalosu i celokupnoj tekvondo zajednici na ukazanom poverenju i izboru Tekvondo asocijacije Srbije za domaćina ove velike manifestacije – rekao je Burčul, poželevši dobrodošlicu svim učesnicima šampionata Evrope.

Pozivamo vas da posetite prvenstvo i date podršku takmičarima iz zemlje i inostranstva.

IZVOR: https://tas.org.rs/

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/