Home » „Zemun fest“ – kvalitetan i besplatan provod za kraj leta
MAGAZIN VESTI VIKEND

„Zemun fest“ – kvalitetan i besplatan provod za kraj leta

zemun fest

„Zemun fest“ jedno je od mesta na kojem poslednje dane letnjeg raspusta možete kvalitetno da provedete sa svojom decom. Kvalitetni filmovi, dobri koncerti – i sve to besplatno.

Festival će se održati na tri lokacije, kao i prethodnih godina:

  • Veliki trg (Velika scena/Magistarski trg)
  • Zemunski kej (plato kod Venecije) i
  • Mala scena (kod Skupštine Zemun).

Ovogodišnji „Zemun fest“ trajaće od 21. do 25. avgusta. Koncerte će imati grupe S.A.R.S, Nervozni poštar, Ničim Izazvan i Neverne Bebe.

Tradicionalno, svečano otvaranje obeležiće bioskopska projekcija na otvorenom!

Prvi je na redu domaći filma „Za danas toliko“, u sklopu svečanog otvaranja, u sredu 21. avgusta u 21 sat. Film je zabeležio veliku bioskopsku gledanost i postao jedan od najzapaženijih domaćih ostvarenja.

„Spremanjem omiljenih mu kolača – čupavaca, Šarenci uspevaju da namame najstarijeg brata da dođe kući. Vreme kao da prestaje da postoji i počinje bajka o srećnim ljudima. Naizgled obični letnji dani postaju neobični. Zaljubljeni u život, oni uzdižu realnost iznad tla, rasterujući tamne oblake vedrinom.“

Bioskop na otvorenom

Na ovaj način film je najavljen na ovogodišnjem FEST-u, a komentari publike o lepoti jednostavnosti ovog ostvaranja mesecima kasnije ne prestaju, što je možda i najbolja preporuka da ne propustite ovu projekciju

U okviru programa otvaranja, pre filmske projekcije publiku će sa scene pozdraviti pesnik Marko Milošević.

Bogat filmski repertoar obeležiće i ovu godinu. Važan deo Zemun Festa je i selekcija najboljih studentskih filmova u okviru takmičarskog programa. Pored filmske umetnosti i koncerata, dečija zona i street market i ove godine biće deo festivalskih zona.

Koncerti

Koncerti na Zemunskom keju, na jedinstvenoj sceni pored Dunava, obeleže svaki „Zemun fest.

Ove godine muzički deo festivala obeležiće:

  • S.A.R.S. – 22. avgusta
  • Nervozni poštar – 23. avgusta
  • Ničim Izazvan – 24. avgusta i
  • Neverne bebe – 25. avgusta.

Na koncertnu zonu festivala „nasloniće se“ i postavka Street marketa sa više od stotinu izlagača. U ovoj zoni, posetioci festivala mogu da uživaju u novim mirisima i ukusima, jedinstvenoj ponudi hrane i pića.

Mogu i da se upoznaju sa stvaralaštvom mladih umetnika i zanatlija, koji učešćem na ovoj manifestaciji dobijaju šansu da bolje predstave i plasiraju svoje proizvode.

Tradicionalni festival ove godine nudi još bogatiji program, više zona i desetine besplatnih programa koji garantuju nezaboravne letnje večeri na obali Dunava.

Marko

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

loader-image
Beograd
9:02 pm, Sep 16, 2024
temperature icon 11°C
broken clouds
Humidity 95 %
Pressure 1015 mb
Wind 11 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 0 Km/h
Clouds Clouds: 75%
Visibility Visibility: 10 km
Sunrise Sunrise: 6:18 am
Sunset Sunset: 6:47 pm