Home » Zeleni bioskop za uređenje dvorišta u OŠ „Marija Bursać“
MAGAZIN VESTI

Zeleni bioskop za uređenje dvorišta u OŠ „Marija Bursać“

Zeleni bioskop

Poslednji kalendarski dan leta u Osnovnoj školi „Marija Bursać“ na Zvezdari bio je rezervisan za „Zeleni bioskop“. Cilj dobrotvorne akcije pod ovim imenom je prikupljanje sredstava za dalje uređenje škoslkog dvorišta.

Zeleno dvorište ove beogradske škole ispunila su u petak 22. septembra deca i roditelji koji su došli da podrže akciju. Performans je završen projekcijom animiranog filma „Loraks“ („Okolinko“) koji govori o zaštiti životne sredine.

Ovaj zabavno-edukativni performans je osimišljen u cilju prikupljanja sredstava za dalje uređenje školskog dvorišta. Dvorište se inače nalazi u zelenom okruženju Zvezdarske šume i Sportskog centra “Olimp”. Organizatori priredbe žele da ovakvim manifestcijama u narednom periodu ostvare i bolju interakciju i druženje roditelja, dece i školskog kolektiva.

Uređivanje dvorišta

Svoje umeće igranja pokazali su najmlađu školarci okupljenji u folklornu grupu „Okarina“ kojom godinama uspešno rukovodi Željko Matić. Oni su na početku događaja izveli pesme “Divna, divna” i “Dunje ranke”.

Zeleni Bioskop
Bojana Šotra, direktorka OŠ “Marija Bursać”

Zvezda večeri bio je animator i muzičar Zoran Dimitrov. On je ostvario sjajnu komunikaciju sa decom i napravimo lepu žurku na otvorenom.

Druženje roditelja, dece i radnika škole biće, kako najavljuje direktorka škole Bojana Šotra  nastavljeno novim projekcijama i priredbama. „Zeleni bisokop“ nastaviće se i tokom oktobra i novembra sa novim gostima i novim programom.

„’Zeleni bioskop’ je način da skrenemo pažnju na to koliko je lepa naša planeta, a koliko pati i kako je treba čuvati i voleti. To je i način da okupimo učenike, roditelje i nastavnike u nastojanju da projekcijom filmova u zelenoj oazi, dvorištu naše škole, pokažemo i u koliko je lepom i prirodnom okruženju naša škola i da bismo ga mogli učiniti još lepšim i zelenijim. Svi uživamo u čarima ’Zelene učionice’ nastale inicijativom jednog roditelja iz 2-1 čija je i ideja i inicijativa vezana za ’Zeleni bioskop’. Nastanak učionice je pokazao da možemo mnogo ako smo zajedno. Zapravo, možemo još više i bolje. Sredstva skupljena na dobrotvornoj priredbi biće utrošena za dalje uređenje dvorišta i škole“, kaže za Mojranac.rs Bojana Šotra, direktorka OŠ „Marija Bursać“.

Zeleni bioskop
Srđan Cvetković

Srđan Cvetković, koji je i incijator ove ideje, podseća za naš portal da je slična akcija organizovana i prošle godine. Tada je u dvorištu zasađeno nekoliko desetina sadnica, koje je škola dobila kroz donacije.

Zeleni bioskop
RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/