Home » KOJE OSNOVNE ŠKOLE NESTAJU U BEOGRADU?
AKTUELNO SLUČAJ VESTI

KOJE OSNOVNE ŠKOLE NESTAJU U BEOGRADU?

Radna grupa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grada Beograda izašla je u javnost sa prvim predlozima za novu organizaciju mreže škola u Beogradu.

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da ovo nije konačno rešenje već „prvi presek“.

Koje bi škole mogle da budu ugašene, koje proširene, a koje će deo svojih prostorija ustupiti vrtićima ili drugim školama ili fakultetima:

OPŠTINA STARI GRAD

OŠ „Stari Grad“  – Škola će biti ugašena. Učenici će biti razmešteni u druge škole. O izboru škole odlučiće sami roditelji. U objekat sadašnje škole će u sledećoj radnoj godini biti smešteni učenici Sportske gimnazije, koji trenutno iznajmljuju prostor Vojne gimnazije, kao i učenici baletske škole koji koriste prostor fiskulturne sale i jedne učionice.

OPŠTINA SAVSKI VENAC

OŠ „Stefan Dečanski“ –  Pripaja joj se internet škola „Radivoj Popović“ iz Zemuna. Dvorište OŠ „Stefan Dečanski“ biće u potpunosti adaptirano i prilagođeno potrebama učenika.

OŠ „Stefan Nemanja“ – Adaptacija prizemlja za dve vrtićke grupe sa 50 mesta. Vrtić bi koristio kapacitet postojeće školske kuhinje.

OŠ „Vojvoda Mišić“ – Adaptacija prizemlja za dve vrtićke grupe sa 50 mesta. Vrtić bi koristio kapacitet postojeće školske kuhinje.

OŠ „Radojka Lakić“ – Adaptacija  prizemlja za dve vrtićke grupe sa 50 mesta. Vrtić bi koristio kapacitet postojeće školske kuhinje.

OŠ „Isidora Sekulić“ – Adaptacija prizemlja za dve vrtićke grupe sa 50 mesta. Vrtić bi koristio kapacitet postojeće školske kuhinje.

OPŠTINA NOVI BEOGRAD

OŠ „Ratko Mitrović“ – Ostaje u svojoj zgradi, a višak prostora ustupa Predškolskoj ustanovi  „11. april“.

Prizemlje:  „Ratko Mitrović” : šest učionica, administracija, fiskulturna sala; PU „11. april“: šest grupnih soba, prihvatna kuhinja.

Prvi sprat: „Ratko Mitrović” : šest učionica; PU „11. april“: dve grupne sobe.

OŠ „Đuro Strugar“ – Ostaje u svojoj zgradi, a višak prostora ustupa PU  „11. april“.

Prizemlje: „Đuro Strugar“šest kabineta, svlačionice i fiskulturna sala; PU „11. april“ : 11 grupnih soba, prihvatna kuhinja.

Prvi sprat: OŠ „Đuro Strugar“osnovna škola.

Drugi sprat: OŠ „Đuro Strugar“osnovna škola (sada je tu Politehnika koja se izmešta).

Grafička škola, Novi Beograd –  Škola će biti kompletno renovirana u dve faze. Narednu školsku godinu učenici će pohađati u delu škole u kojem radovi ne budu izvođeni. Plan je da deo škole u nastavnoj 2018/2019. godini bude stavljen na raspolaganje Politehničkoj i Visokoj školi strukovnih studija – Beogradska politehnika.

Tehnička škola Novi Beograd, Politehnika i Tehnička škola „Zmaj“ transformišu se u jedan obrazovni centar – Obrazovni centar Politehnika, Novi Beograd.

Nastava će se izvoditi u Tehničkoj školi Novi Beograd i Tehničkoj školi „Zmaj“.  Prostor Politehnike u Studentskom centru biće dat na raspolaganje Muzičkoj školi „Stanislav Binički“.

*Obrazovni profil Zlatar iz Politehnike premešta se u Tehnoart.

OPŠTINA ZEMUN

OŠ „Radivoj Popović“ – Prostor internata škole biće adaptiran za potrebe PU „Dr Sima Milošević“ (do 500 mesta za vrtiće).

OPŠTINA RAKOVICA / ČUKARICA

OŠ „Vladimir Rolović“ – Izdvojeno odeljenje škole u Kijevu od naredne školske godine pohađaće matičnu školu uz obezbeđen prevoz školskim autobusima. Objekat u Kijevu će biti adaptiran za decu PU Rakovica, kapacitet 210 mesta.

Tehnička škola Železnik – postaje deo Mašinske škole „Radoje Dakić“. Nastava će se izvoditi u Mašinskoj školi „Radoje Dakić“. Deo prostora u Mašinskoj školi „Radoje Dakić“ biće adaptiran za potrebe Zavoda za urbanizam i Zavoda za izgradnju grada. Prostorije u kojima se sada nalaze zavodi u Palmotićevoj ulici biće date Biološkom fakultetu.

OPŠTINA ZVEZDARA

OŠ „1300 kaplara“ – Deo prizemlja škole biće preuređen za potrebe dve vrtićke grupe u PU Zvezdara. Vrtić bi koristio kapacitet školske kuhinje.

Građevinsko tehnička škola „Branko Žeželj“ i Građevinska škola, (Zvezdara) –  Od ove dve škole biće formiran centar građevinske struke „Branko Žeželj“ koji će na jednom mestu objediniti obrazovne profile iz ove oblasti. Radionice Građevinske škole u Hajduk Stankovoj 2 postaće deo centra, dok će deo prostora škole, učionica, kabineta, biti ustupljen Tehnoartu za smeštaj profila Zlatar, a deo prostora za potrebe PU Zvezdara.

OPŠTINA PALILULA

OŠ „Jovan Cvijić“  Deo prizemlja biće adaptiran za tri vrtićke grupe PU „Boško Buha“ Palilula. Vrtić bi koristio kapacitet školske kuhinje.

OPŠTINA VOŽDOVAC

Škola za dizajn tekstila i Tehnička škola za dizajn kože –  biće spojene u jednu školu, u zgradi Škole za dizajn tekstila.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/