Home » OD MARTA OBAVEZNIH 15 MINUTA VEŽBANJA
AKTUELNO SPORT VESTI

OD MARTA OBAVEZNIH 15 MINUTA VEŽBANJA

Učenici od prvog do četvrtog razreda u osnovnim školama u Srbiji od marta bi, zajedno sa svojim učiteljima,trebalo svakog dana da vežbaju po 15 minuta, predviđa Protokol o realizaciji programa „Pokrenimo našu decu“, koji su danas potpisali ministar prosvete Mladen Šarčević, predstavnik Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja i sporta Miloš Petrović i generalni direktor Kompanije „Knjaz Miloš“ Miloš Stojisavljević.

Vežbe bi u svih 1.206 osnovnih škola u Srbiji trebalo da se se sprovode po modelima koje za potrebe programa osmislio Srpski savez profesora fizičkog vaspitanja i sporta. Cilj uvođenja vežbi je prevencija lošeg držanja, deformiteta kičme, gojaznosti i neaktivnosti kod mlađih učenika.

– Naša želja je da sport u školi bude što prisutniji – rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević nakon potpisivanja Protkola. On je dodao da je dogovoreno sa Ministarstvom zdravlja da se u okviru fizičkog vaspitanja uvede i zdravstveno obrazovanje, te da se predmet zove fizičko i zdravstveno vaspitanje.

– Bilo pokušaja da se formira i predmet zdravstveno obrazovanje i da u škole “uđu i lekari”. Mislim da su profesori fizičkog vrlo stručni, da se to uči na fakultetu. Lekari su dobrodošli kao mentori i savetnici – naglasio je Šarčević i dodao da škole sada imaju solidne uslove za sportske aktivnosti.

„Aqua Viva“ brend kompanije „Knjaz Miloš“ obezbedio je obuku za učitelje iz svih osnovnih škola u Srbiji, kreativne materijale za vežbanje i stručnu podršku iz naučnih, prosvetnih i medicinskih oblasti.

P.P.

 

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/