Home » SKORO POLOVINA ĐAKA TRPI VRŠNJAČKO NASILJE
BEZBEDNOST

SKORO POLOVINA ĐAKA TRPI VRŠNJAČKO NASILJE

U Srbiji 44 odsto učenika u školama trpi vršnjačko nasilje, a svaki peti učenik žrtva je ismevanja, ukazano je na tribini „Vršnjačko nasilje, koju su u utorak 20. marta organizovali u Skupštini grada, Centar Krug i Institut za moderno obrazovanje.

Zanimljivo je da je ovaj podatak objavljen na dan kada se pre sedam godina, upravo zbog vršnjačkog nasilja, ubio Aleksa Jovanović. A već više od dve godine prošlo je od kako je u Skupštinu Srbije stigla inicijativa za donošenje “Aleksinog zakona”, o čemu je mojranac.rs već pisao, ali se dalje od toga nije otišlo.

Tribina u Skupštini Beograda, Foto Beoinfo

Član gradskog veća Dragomir Petronijević rekao je da su Ministarstvo unutrašnjih poslova i beogradska vlast prošle godine održali niz akcija na prevenciji vršnjačkog nasilja, a da su se tome priključile i neke nevladine organizacije.

On je pozvao i nevladine organizacije da se tome priključe, kako bi se pomoglo profesorima, roditeljima i deci da se vršnjačko nasilje suzbije, jer se planira da akcijama ove godine budu obuhvaćene sve beogradske opštine, pa je potrebno da svi daju svoj doprinos.

Prema njegovom mišljenju, roditelji bi morali više da poštuju nastavnike svoje dece, kako bi oni imali autoritet kod đaka.

Ako se ne slažu sa nastavnicima, ne smeju da to komentarišu pred decom. Moramo strogo da vodimo računa šta govorimo pred decom, jer oni, kad dođu u školu, imaju onda takve projekcije prema nastavnicima i drugim učenicima, rekao je Petronijević.

Foto: Wikimedia Commons, N. Đonović
RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/