Home » OVO SU NAJBOLJI MLADI POSLASTIČARI SRBIJE
VESTI

OVO SU NAJBOLJI MLADI POSLASTIČARI SRBIJE

Milica Đurđević, učenica Ugostiteljsko – turističke škole iz Beograda, najbolji je mladi poslastičar u Srbiji. Ona je pobedila na finalnom takmičenju projekta „Mladi poslastičar“, koje je održano u utorak 27. marta.

Pobednice finalnog takmičenja “Mladi poslastičar” sa predsednikom žirija

Drugo mesto pripalo je učenici Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović“ iz Pančeva Nataliji Doroslovac.

U istu školu otišla je i treća nagrada koja je pripala Aleksandri Ignjatović.

Ona je, takođe, po odabiru predsednika žirija, poznatog poslastičara Zdravka Gavrilovića, osvojila i specijalnu nagradu – put u Rimini na sajam pekarstva i poslastičarstva.

Finalno takmičenje, koje je održano u Harmonija event centru u Beogradu, usledilo je kao „šlag na tortu“ projekta „Mladi poslastičar“ koji je prošle godine pokrenula kompanija „Dijamant“ iz Zrenjanina, sa ciljem da jedan od najslađih zanata ostane u rukama mladih i perspektivnih ljudi.

Prvoplasirana Milica Đurđević izjavila je da je projekat „Mladi poslastičar“ za nju bio neprocenjivo iskustvo, koje joj je pomoglo da unapredi sopstvene veštine, da stekne nova praktična znanja, kao i neophodnu sigurnost u spremanju poslastica i dodala da će nagradu u vrednosti od 200.000 dinara, koju će joj „Dijamant“ isplaćivati u narednih godinu dana, da iskoristi za dalje profesionalno usavršavanje.

Član žirija, poslastičar bogatog iskustva Zdravko Gavrilović, ocenio je da je finale pokazalo umeće i talenat koji se neguju u stručnim školama u Srbiji i dodao da su nam „potrebni poslastičari kako bi nam život bio slađi“.

Projekat „Mladi poslastičar“, čiji je cilj edukacija i motivacija budućih profesionalaca, sastojao se od praktičnih radionica i internih školskih takmičenja.

U finalu su se našle Ugostiteljska škola „Jovan Trajković“ iz Zrenjanina, Ekonomsko-trgovinska škola „Paja Marganović“ iz Pančeva, kao i Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje, Niša i Beograda.

Mladim takmičarima nadohvat ruke bili su Dijamant stoni margarini, sastavni deo svake dobre poslastice, svima dobro poznato Metalac posuđe, kao i mikseri iz Metalac Trade asortimana.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/