Home » NOVE FASADE ZA PET ŠKOLA
VESTI

NOVE FASADE ZA PET ŠKOLA

Beogradske osnovne škole „Petar Kočić“, „Karađorđe“, „Marija Bursać“ i „Nikola Tesla“, kao i Gimnazija „Sveti Sava“ prve su u planu za sređivanje fasada.

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu trebalo bi da krajem aprila ili početkom maja raspiše tender za izvođenje radova na sanaciji i adaptaciji fasada za četiri osnovne i jednu srednju školu.

Za kapitalne investicije namenjene školama, u budžetu Sekretarijata izdvojeno je 890 miliona dinara, a prema rečima gradskog sekretara Slavka Gaka, trenutno se pripremaju predmere i predračuni radova, nakon čega će se znati kolika je njihova vrednost.

Po okončanju svih neophodnih radova oko tenderske procedure, počeće i sređivanje spoljašnjosti pomenutih škola. Ako se majstori “usele” i pre kraja školske godine, to neće remetiti normalno odvijanje nastave, pošto se ne radi unutra.

Grad Beograd ima 13 već gotovih projekata za sanaciju i adaptaciju škola u Beogradu, ukupne vrednosti oko 170 miliona dinara. Najviše novca – 34,8 miliona dinara – planirano je za adaptaciju i sanaciju OŠ “Kralj Petar Drugi Karađorđević”, a sledi OŠ “Petar Kočić”.

Osim uređenja fasada, planirano je da se u školama “Kneginja Milica” i “Milan Đ. Milićević” srede toaleti, kišna kanalizacija će se raditi u OŠ “Gavrilo Princip”, hidrantska mreža u OŠ “Isidora Sekulić”, adaptiraće se OŠ “13. oktobar” u Gočkoj ulici.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/