Home » OSNOVCI SA ZVEZDARE NAJBOLJI U POZNAVANJU SAOBRAĆAJA
BEZBEDNOST

OSNOVCI SA ZVEZDARE NAJBOLJI U POZNAVANJU SAOBRAĆAJA

Osnovci sa Zvezdare bili su najuspešniji u generalnom plasmanu u ekipnom delu gradskog takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“. Drugi po uspehu bili su takmičari sa Novog Beograda, a na treće mesto su se plasirala deca osnovnih škola iz Obrenovca.

U pojedinačnom nadmetanju za učešće u nacionalnom finalu, koje će u Beogradu biti održano 25. i 26. maja, u ekipu Beograd 1 plasirali su se učenici Andrej Todorović sa Zvezdare (kategorija B), Mirko Tomović (kategorija C) iz Obrenovca, Nina Polić (B) sa Zvezdare i Aleksandra Pantović (C) takođe sa Zvezdare.

Mirko Tomović Foto AMSS

Mesto u ekipi Beograd 2 svojim rezultatom obezbedili su Igor Rakočević (B) sa N. Beograda, Nemanja Tomović iz Obrenovca, Anđela Miljević iz Zemuna i Anđelina Mandić iz Obrenovca.

Posle nacionalnog finala, najbolje plasirani učenici iz grupe B (uzrast 10 – 12 godina) predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA (Svetska automobilska federacija) prvenstvu, koje će ove godine biti održano početkom septembra u Budimpešti.

Anđelina Mandić Foto AMSS

Ovo takmičenje poznavanja saobraćaja ujedno je i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je i ove godine održano uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

Takmičenje, 49. po redu, održano je u Pionirskom gradu u Beogradu u organizaciji AMSS. Takmičenje je u teorijskom delu počelo rešavanjem saobraćajnih testova u 09.00, a u 10.00 nadmetanjem u vožnji bicikala, na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se deca sreću u svakodnevnom životu.

U skladu sa evropskim standardima u testove su ove godine uvedena nova poglavlja, sa simulacijom realnih situacija u saobraćaju, a na poligonima spretnosti postavljeni su novi elementi. Same pripreme za evropsko prvenstvo će takođe biti dinamičnije, tako da se od naše ekipe ponovo očekuje visok plasman.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/