Home » REŠENJE TESTA MATEMATIKE
MATURA

REŠENJE TESTA MATEMATIKE

matematika, rešenje, test, mala matura, završni ispit

Maturanti su danas polagali test matematike na završnom ispitu. Rešenje testa možete da pogledate OVDE.

Pravo da polaže završni ispit ima 71.661 osmak.

Srpski i matematika su završeni. Ostao je još kombinovani test koji je na programu u sredu. Kombinovani test sastoji se od pitanja iz oblasti istorije, geografije, fizike, hemije i biologije.

Rešenje kombinovanog testa objavićemo odmah po završnom ispitu.

I za treći dan završnog ispita važe ista pravila kao i na prva dva. Učenici pred školu treba dođu najkasnije u 8.15. Test počinje u 9.00.

Olovke i gumice, ali ne i pernica

Učenici moraju na polaganje da ponesu sav neophodan pribor, ali ne smeju da nose ono što je zabranjeno.

U salu smeju da se unesu samo grafitne i hemijske olovke, gumica.

Nisu dozvoljene pernice, koje moraju da ostave ispred učionice. Osim pribora, dozvoljeno im je da u prostoriju u kojoj polažu unesu i flašicu vode i čokoladicu.

Test nosi više poena

Za razliku od prethodne tri generacije maturanata, generacija 2017/18. Na završnom ispitu može da osvoji 40 poena. Po 13 poena nose testovi iz srpskog i matematike, a kombinovani test nosi 14 bodova.

Uspeh iz 6, 7. i 8. razreda može da im donese najviše 60 poena.

Kalendar

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 22. juna do osam sati. Nakon toga, nezadovoljni đaci mogu da se žale u školi već sutradan, od osam do 16 sati. Žalbe u okružnim komisijama rešavaju se 25. juna, takođe od 8 do 16 časova.

Konačne liste biće objavljene u četvrtak, 28. juna. Đaci popunjavaju i predaju liste želja 29. i 30. juna. Zvanični rezultati raspodele po školama biće objvljeni 8. jula. Naredna dva dana đaci će od osam do 15 sati moći da se upišu.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/