Home » UPIS: RASPODELA PO ŠKOLAMA 8. JULA
UPIS

UPIS: RASPODELA PO ŠKOLAMA 8. JULA

lista zelja, raspodela

Petak i subota dani su za predaju liste želja, a zvanični rezultati, odnosno raspodela po školama i obrazovnim profilima biće objavljena u nedelju 8. jula.

Zvanična raspodela biće objavljena na sajtu Ministarstva prosvete.

Prethodno će, u četvrtak 5. jula biti objavljena zvanična lista želja učenika, i biće moguća provera liste želja na zvaničnom i tehničkom sajtu.

Raspodela

Da biste saznali u koju je školu vaše dete raspoređeno, sledite ove korake:

  • Pristupite sajtu Ministarstva i unestite jedinstvenu šifru koju je učenik dobio pre polaganja završnog ispita.
  • Ako je pravilno uneta šifra, otvoriće vam se stranica sa podacima o bodovima koje je dete ostvarilo. To su bodovi ostvareni tokom školovanja, kroz nagrade na takmičenjima i na završnom ispitu.
  • Na vrhu stranice je informacija o statusu učenika. Ako učenik nije raspoređen ili još nije objavljen redosled kandidata za upis u srednju školu, pisaće “Neraspoređen”.
  • Posle objave rasporeda učenika, u tom odeljku treba da piše ime škole i obrazovnog profila za koji je učenik imao dovoljno bodova, a nalazi se na najvišem mestu na listi želja koju je predao.
  • U  donjem delu tabele su iskazane želje učenika u prvom i eventualno drugom krugu. Pored svakog kruga nalazi se link “vidi” gde možete pogledati listu.

Prvi upisni krug

Posle rasporeda učenika po srednjim školama, sledi prvi upisni krug u ponedeljak i utorak 9. i 10. jula.

Svi učenici koji ostanu neraspoređeni dobiće šansu za upis u drugom upisnom roku – 12. jula. Tada će se popunjavati preostala slobodna mesta u svim srednjim školama.

Kompletan kalendar upisnih aktivnosti pogledajte OVDE.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/