Home » TRI MILIJARDE DINARA ZA VRTIĆE I ŠKOLE U BEOGRADU DO 2020.
VESTI

TRI MILIJARDE DINARA ZA VRTIĆE I ŠKOLE U BEOGRADU DO 2020.

tri milijarde

Više od tri milijarde dinara će Grad Beograd do 2020. godine da izdvoji za rekonstrukciju i ulaganje u obrazovne ustanove.

To je najavio gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić prilikom uručenja ključeva traktora Poljoprivrednoj školi „PK Beograd”.

On je istakao da je Poljoprivredna škola „PK Beograd”  organizovana ustanova koja ima  ozbiljan pristup edukaciji.

– Veoma je značajno da učenici koji završe školu imaju mogućnost da se zaposle u struci odmah po okončanju obrazovanja. To može da predstavlja doprinos daljem razvoju poljoprivrede, koja je jedna od najznačajnijih privrednih grana u našoj zemlji. Grad Beograd je u protekle dve godine značajno pomagao ovu ustanovu. Urađene su rekonstrukcije kabineta, toaleta i fiskulturne sale – rekao je Radojičić.

On je dodao da je u planu da grad nastavi da pomaže Poljoprivrednu školu „PK Beograd”. Ove godine trebalo bi da se radi rekonstrukcija krova i izgradnja novog doma za učenike.

– To će biti prvi dom za učenike koji će se graditi u Beogradu posle pola veka. Deca koja nisu iz Beograda dobiće mogućnost da pohađaju ovu školu i sarađuju sa odličnim profesorima.

Direktor škole Dragan Filipović istakao je da se u ovoj ustanovi đaci školuju za šest obrazovnih profila.

– Trenutno školu pohađa 180 učenika, ali postoji tendencija rasta broja odeljenja. Grad Beograd nam je ove godine pomogao i sredstvima za nabavku računara i nameštaja za zbornicu – rekao je Filipović.

Foto Beoinfo

 

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/