Home » DIPLOMIRANI DI-DŽEJ? SAMO U SRBIJI!
VESTI

DIPLOMIRANI DI-DŽEJ? SAMO U SRBIJI!

di-džej

Diplomirani di-džej – šala ili realnost u Srbiji? Ako je za nekoga šala, za Univerzitet Megatrend izgleda da nije. Oni pozivaju mlade da postanu „prvi diplomirani di-džej na svetu“. Izostao je, doduše, onaj dobro poznati slogan da posle završenog fakulteta mogu „da pale“.

A ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da ako je novi program uveden kao “neki marketing za postojeći program” onda neće morati da prolazi “tvrde procedure”.

“Ako je osnovni program za kulturu i medije tog fakulteta malo promenio materijal i samo koristio ovo kao  marketing za postojeći program, onda je to nešto što će biti u redu. I onda ne mora da prolazi neku tvrdu proceduru”, kazao je Šarčević.  

Di-džej marketing

On je je kazao da samu ideju o tom programu ne može da komentariše.  

“To je neko ko je sam smislio, valjda mislio da je to dobro… Koliko čujem upisano je 90 i nešto studenata. Tako da neko je pogodio temu”, dodao je ministar prosvete.  

Ministra su pitali i da li je u redu da o uvođenju tog programa nisu obavešetni u Nacionalnom akreditacionom telu. Šarčević je odgovorio da je to telo u završnoj fazi formiranja i da će prvo rešavati  hitne situacije, koje su ostale.  

“To je Germanistika, katedra na Univerzitetu u Nišu, kao i IT program Ekonomskog fakulteta u Beogradu. To su za mene dva poznata prioriteta, a ostalo mora sačekati redovnu proceduru”, rekao je on.  di-džej

Na pitanje da li je u redu da ni u dosadašnjoj Komisiji za akreditaciju nisu obavešteni o programu za di-džejeve, Šarčević je kazao da će to proveriti.  

Doktori za splavove i klubove

Univerzitet Megatrend napravio je novi program na svom Fakultetu za kulturu i medije koji omogućava školovanje za puštanje muzike u noćnim klubovima. O tom programu nisu obavešteni u Nacionalnom akreditacionom telu.  

U Komisiji za akreditaciju rekli su za Večernje novosti da takav modul ne može da postoji. Dodaju i da je neophodna nova akreditacija ili doakreditacija za svaku značajnu promenu studijskog programa. Rektor Megatredna Mića Jovanović tvrdi da program za di-džejeve nije akreditovan, jer im nova akreditacija i ne treba.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/