Home » ZA TALENTOVANE OSNOVCE 100 HILJADA EVRA
VESTI

ZA TALENTOVANE OSNOVCE 100 HILJADA EVRA

talentovani učenici

Talentovani učenici od petog do osmog razreda beogradskh osnovnih škola mogu da računaju na ukupn 12 miliona dinara. Toliki je, naime, fond za stipendije koje će u narednom periodu da dodeli Fondacija za mlade talente Grada Beograda.

Najveći iznos koji će pojedinac moći da dobije kako bi nabavio neophodnu opremu biće 300.000 dinara.

Konkurs za dodelu sredstava raspisan je 14. novembra, a prijave se primaju do 26. novembra. Do tada će talentovani učenici moći da konkurišu za nabavku opreme neophodne radi daljeg negovanja talenta.

To je potvrdio i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, navodeći da će sva odobrena sredstva biti dodeljena jednokratno.

Prema njegovim rečima, kandidati će biti rangirani na osnovu pet kriterijuma. Bodove će dobijati na osnovu talenta (umetnost, sport i nauka), socijalno-ekonomskog statusa porodice, uspeha u školovanju, pripadnosti osetljivoj društvenoj grupi i izuzetnosti.

– Prethodne dve godine, Fondacija je uspešno sprovela konkurse za talentovane učenike srednjih škola. Ove godine odlučeno je da se pomogne talentovanim učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola – dodao je Vesić

Fondacija za mlade talente Grada Beograda posvećena je pomaganju mladim talentima koji su slabijeg materijalnog stanja. Tako bi oni razvili svoj potencijal. Fondacija se trudi da svojim radom unapređuje položaj dece i mladih kreiranjem uslova za napredovanje i usavršavanje.

Naučni i umetnički razvoj svakog talentovanog deteta Fondacija će podržati ove godine kupovinom neophodne opreme.

Upravni i Nadzorni odbor Fondacije čine eminentni građani sa kredibilitetom. U Upravnom odboru, pored ostalih sede direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović (predsednik), dekani Pravnog, Elektortehničkog i Fakulteta političkih nauka Sima Avramović, Branko Kovačević i Dragana Simić…

Tu su i potpredsednik SANU za društvene nauke Ljubomir Maksimović, književnik Ljubivoje Ršumović, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević i drugi.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/