Home » „ZAŠTITA ZA SVE“ – VREDNE NAGRADE ZA VREDNE UČITELJE I ĐAKE
VESTI

„ZAŠTITA ZA SVE“ – VREDNE NAGRADE ZA VREDNE UČITELJE I ĐAKE

zaštita za sve

Najbolji učitelji, koji osmisle najkreativniji čas ili aktivnost sa đacima, na temu zaštite od sunca, imaju priliku da osvoje jednodnevni izlet za sebe i svoje učenike. To je deo edukativne kampanje „Zaštita za sve“, koju sprovode Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete.

U toku je, konkurs za sve osnovne škole na teritoriji Srbije. Cilj je podizanje svesti dece o odgovornom ponašanju na suncu i zaštiti od sunca.

Nagrade očekuje 20 najboljih od svih škola prijavljenih na konkurs. One će biti nagrađene UV indikatorom, specijalnim meračem intenziteta sunčevog zračenja. UV indikator će biti postavljen na vidno mesto na ulazu u školu.

Zaštita za sve – korisno i edukativno

A najboljih pet učitelja na konkursu će biti nagrađeno jednodnevnim izletom za svoje odeljenje. Na izletu će biti organizovano takmičenje koje će, dodatno, najboljem odeljenju doneti nagradu za opremanje učionice.

Na konkursu mogu da učestvuju učitelji prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda svih osnovnih škola u Republici Srbiji koji prođu online edukaciju.

Online edukacija će biti dostupna na zvaničnoj stranici kampanje http://www.zastitazasve.rs/. Link će biti aktivan do 25. februara 2019. godine. Link ka edukaciji biće dostupan i na sajtu Ministarstva prosvete. Po završenoj edukaciji, učitelji će dobiti sertifikat o stručnom usavršavanju.

Na osnovu stečenog znanja i preuzetih materijala za rad sa đacima, kao i formulara koje dobiju kroz online edukaciju, zadatak učitelja je da osmisle kreativni čas ili aktivnost sa svojim đacima, kao i da edukuju svoje đake i animiraju ih da pripreme radove na temu odgovorno ponašanje na suncu i zaštita od sunca.

Organizatori kampanje „Zaštita za sve” pozivaju učitelje svih osnovnih škola u Srbiji da posete stranicu http://www.zastitazasve.rs/konkurs-za-skole.php. Tu mogu da pronađu detaljne informacije o konkursu i preuzmu formulare i materijale za rad sa đacima.

Popunjene konkursne formulare, ideje za kreativni čas ili aktivnost sa đacima i radove učenika na temu “Dva lica sunca”, potrebno je poslati do 28.2.2019. godine na mejl konkurs@zastitazasve.rs.

 

 

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/