Home » HUMANOST: DAJTE NOVI ŽIVOT STAROJ ODEĆI
VESTI

HUMANOST: DAJTE NOVI ŽIVOT STAROJ ODEĆI

odeću

Ako imate dečiju staru odeću koja vam više ne treba, ne bacajte je! Odnesite je do kraja februara u neku od 130 Maksi ili Tempo prodavnica. Tamo je odložite u posebne kutije, koje će biti postavljene u sklopu humanitarne akcije „Ne bacajte odeću, donirajte je !“ koju počinju Ariel i Lenor.

Cilj akcije je se deci bez roditeljskog staranja omogućiti da dobiju dovoljne količine neophodne odeće. A u Srbiji više od 2.000 dece živi pod okriljem institucija koje brinu o njima.

Taj broj je zapravo znatno veći, s obzirom na to da statistika ne uključuje veliki broj dece koja u institucijama borave samo dok se za njih ne nađe bolje rešenje.

Mališani dolaze iz veoma teških socijalnih, ekonomskih i psiholoških okolnosti. Više od polovine je sa smetnjama u razvoju i/ili invaliditetom, socijalno je i obrazovno zapušteno.

Zato kompanija Procter & Gamble, kroz brendove Ariel i Lenor, organizuje akciju koja će biti sprovedena tokom januara i februara. Prikupljena odeća biće oprana i dostavljena nadležnim institucijama koje se staraju o deci bez roditeljskog staranja.

Na taj način, svi građani Srbije imaju priliku da pomognu mališanima, obezbede im neophodnu odeću i pokažu im da nisu zaboravljeni ni sami. 

Cilj akcije je prikupljanje i donacija 1 tone odeće.

Akcija se organizuje uz podršku organizacije Prijatelji dece Srbije.

 

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/