Home » GUŽVA ZA PRIJEMNE ISPITE: NAJTRAŽENIJI IT, NAJVEĆA BORBA ZA HEMIJU I BIOLOGIJU
UPIS

GUŽVA ZA PRIJEMNE ISPITE: NAJTRAŽENIJI IT, NAJVEĆA BORBA ZA HEMIJU I BIOLOGIJU

prijemne ispite

Za prijemne ispite za srednju školu prijavilo se dvostruko više učenika nego što ima slobodnih mesta.

Reč je o učenicima nadareni za prirodne nauke, jezike, informatiku i umetnost. Prijavljivanje za prijemne ispite završeno je 17. maja. Na jedno mesto u proseku su konkurisala dva učenika.

prijemne ispite
Za odeljenja biologije i hemije je najveća konkurencija, više od tri učenika konkurisalo je za svako slobodno mesto

Najveća konkurencija biće među učenicima koji žele da upišu novi gimnazijski smer hemije i biologije. Tu je na 100 mesta konkurisalo 328 učenika. Prijemne ispite oni će prijemni polagati 1. juna.

Istog dana prijemne ispite polaže i 535 matematičara, koji se bore za 260 mesta.

Najveći broj prijava podneli su učenici sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku. Od 2.495, koliko ih se prijavilo, specijalizovano odeljenje moći će da upiše 1.160.

Za prijemne ispite veliko interesovanje

Prijemni ispit za njih je zakazan za 2. jun, kada polažu i oni koji vole fiziku. Za 60 mesta, kolika je kvota za upis nadarenih za tu nauku, konkuriše 114 učenika.

Prijemni u filološkim gimnazijama i filološkim odeljenjima je 1. i 2. juna, kada će za 504 mesta polagati 662 učenika.

Crtanje, slikanje i vajanje za upis u likovne škole polagaće 965 učenika, a moći će da se upiše 708. Oni polažu 31. maja, 1. i 2. juna. Tada na prijmne ispite izlazi i 1.130 učenika koji su konkurisali za 1.014 mesta u srednjim muzičkim školama.

Baletske škole će proveravati znanje klasičnog baleta, moderne i narodne igre od 2. do 4. juna. U konkurenciji za 90 mesta, biće 115 učenika.

Prijemni ispiti za odeljenja u školama u kojima se deo nastave odvija na stranom jeziku zakazani su za 25. i 26. maj. Interesovanje za upis na 540 mesta, pokazalo je 805 učenika.

Konačni rezultati prijemnih ispita biće objavljeni u petak, 7. juna. Nakon toga svi učenici osmog razreda polažu završni ispit, odnosno test iz srpskog (maternjeg) jezika, u ponedeljak 17. juna.

Završni test iz matematike je 18. juna, a kombinovani test u sredu, 19. juna.

Objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita je u četvrtak, 27. juna.

Kalendar aktivnosti za sprovođenje završnog ispita za školsku 2018/2019. i upisa učenika u srednju školu za školsku 2019/2020. godinu nalazi se na OVDE.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/