Home » Brza hrana je opasna – zabraniti prodaju blizu škola
MAGAZIN RAZVOJ / ZDRAVLJE VESTI

Brza hrana je opasna – zabraniti prodaju blizu škola

brza hrana

„Brza hrana je opasna kao droga. Kao što su zabranjene kockarnice u blizini škole, tako treba biti zabranjena i brza hrana”, izjavila je ministarka Danica Grujičić govoreći o problemu gojaznosti kod dece.

U poslednjih 30 godina broj ljudi sa prekomernom težinom je porastao. U Srbiji je svaka peta osoba gojazna, a svaka treća je na pragu da to postane.

brza hrana
www.mc.rs

Najviše zabrinjava činjenica da je među gojaznima sve veći broj dece. Ministarka Grujičić kaže da je prema procenama koje je sprovelo ministarstvo zdravlja, taj broj ide i do više od 30 odsto.

„Imamo procenjeno da preko 30 odsto naše dece ima problem sa prekomernom težinom. Brza hrana je opasna kao droga. Mi radimo na tome da se obnovi Čigota. To je jedna od retkih institucija koja se bavila tim problemom, a posebno je imala program za decu“, rekla je ministarka.

Ističe i da brza hrana ne bi trebala da postoji u okolini škole.

„Kao što su zabranjene kockarnice u okolini škola, tako treba zabraniti i brzu hranu. Bilo bi super kada bismo decu mogli da hranimo u školi, da imamo neki ketering“, rekla je Grujičić gostujući na Pinku, aprenosi “Blic”.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/