Home » Lampioni za Sofiju i nebeski razred
MAGAZIN VESTI

Lampioni za Sofiju i nebeski razred

Sofiji
Foto Nebojša Babić

Drugari, porodica, prijatelji, roditelji ubijene dece i sestre njihovog čuvara, okupili su se u sredu 13. septembra uveče na beogradskom Omladinskom stadionu  da obeleže 14. rođendan Sofije Negić. (stadion je odabran iz praktičnih razloga zbog čistog prostora ka nebu). Okupljene su  sve porodice da bili svi zajedno, kao sto su deca tamo negde gore, da zajedno dele tugu i posalju poruku da su svi jednaki.

Druženje je odisalo nežnošću i pažnjom, ljubavlju jednih prema drugima i ljubavlju prema Sofiji, i njenom nebeskom razredu.

14 lampiona je bilo namenjeno Sofiji za 14.rodjendan. Za Adrianu, Emu, Angelinu, Katarinu, Maru, Dragana, Andriju, Bojanu, Anu je takodje bio namenjen po lampion, na kojima su se pisale poruke. Ukupno 33 koji simbolizuju Isusove godine, punu zrelost coveka.

Sofija Negić

Potom su lampioni poleteli negde put Dunava da prenesu svu ljubav i tugu.

Bilo je to potresno i divno veče u slavu svih vrednosti, čiste duše i dobrote Sofije, stradale dece i Dragana i snažne potrebe da njen i njihov trag ostane, ne samo u sećanjima već i srcima svih prisutnih, ali i svih onih koji su se danas na različitim mestima sećali i tugovali.

Sofija će uvek biti dete Milanke i Slobodana, ali i dete svih nas koji ne želimo da je zaboravimo. Delimo sećanje na lepotu, ali delimo i tugu. Delimo želju da surova ubistva ne budu obesmišljena, već da budu zaveštanje koja će pomoći da škola i društvo postanu bolji, da budu inkubatori pravih vrednosti, plemenitosti i dobrote, a ne samo znanja.

Autor Veran Matić

Foto Nebojša Babić

Izvor javniservis.net

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/