Home » Đukić Dejanović: K.K. neće više ići u Ribnikar, pohađaće drugu školu
AKTUELNO VESTI

Đukić Dejanović: K.K. neće više ići u Ribnikar, pohađaće drugu školu

K.K.
Jpeg

Učenik K.K. koji je počinio masakr u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, neće nastaviti školovanje u toj ustanovi.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da bi, prema Zakonu, najverovatnije trebalo da završi školu „Dr Dragan Hercog“.

Mediji su objavili da je nastavničko veće OŠ „Vladislav Ribnikar“ već donelo odluku o isključenju ovog dečaka iz škole.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović potvrdila je za Nova.rs da maloletni K.K. iz „Ribnikara“ više neće ići u tu školu.

„Po Zakonu, nadležna škola za decu koja ne mogu da pohađaju redovnu školu je ‘Dr Dragan Hercog’. Danas će se održati sednica Nastavničkog veća o njegovom školovanju, jer je, kao što znate, osnovno obrazovanje obavezno“, kazala je ministarka za Nova.rs.

Kada lekari na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu „Dr Subotić“ budu dali pristanak, K. K. će u skladu sa zakonom nastavi školovanje. A škola „Dr Dragan Hercog“ je namenjena za takve slučajeve.

„Iz činjenice da maloletni K. K. ne može pohađati školu, jer se nalazi u ‘Dr Subotića’, OŠ ‘Dr Dragan Hercog’ je ta u koju takvi đaci idu. Za njih se pravi poseban program. To su deca koja se nalaze na onkologiji, psihijatriji, u zdravstvenim i drugim institucijama uopšte. Cilj je da se realizuje ustavna odredba da je osnovno obrazovanje obavezno“, rekla je ministarka, prenosi RTS.

Inače Specijalna osnovna škola „Dr Dragan Hercog“ nalazi se u beogradskoj opštini Savski venac.

Ime nosi po poginulom mladom lekaru humanisti Draganu Hercogu.

U tu školu, međutim, deca ne odlaze i fizički ne prisustvuju časovima. Za njih se organizuju posebni oblici nastave.

Osnovna misija škole je obrazovanje dece koja su privremeno ili trajno, usled zdravstvenih problema, onemogućeni da nastavu pohađaju u matičnoj školi. Škola nudi više tipova nastave: bolnička, kućna, nastavu na daljinu, inkluzivno obrazovanje.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/