Home » Deca u saobraćaju – vreme bahatih vozača
BEZBEDNOST VESTI

Deca u saobraćaju – vreme bahatih vozača

deca u saobraćaju

Deca u saobraćaju često su žrtve što sopstvene neopreznosti, što neodgovornih vozača. A takvih je, izgleda, i dalje mnogo. Zona škole za mnoge vozače i dalje ne predstavlja mesto na kojem treba biti posebno oprezan.

To pokazuju i rezultati akcije „Škola“ koju su tokom septembra proveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije. Sankcionisano je ukupno 15.411 prekršaja.

Tokom septembra, tri deteta teže su povređena, a 13 dece je lakše povređeno u saobraćajnim nezgodama u zonama škola

Čak 7.127 vozača kažnjeno je zbog brze vožnje u zonama škola. Zbog toga što su vozili pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 212 vozača. Još 20 vozača isključeno je iz saobraćaja jer su vozili dejstvom psihoaktivnih suspstanci 20 vozača.

Tokom akcije, 38 vozača zadržano je u u policijji na trežnjenju jer su upravljali vozilom u zonama škola sa više od 1,20 promila alkohola u krvi.

deca u saobraćaju

Pored toga, saobraćajna policija kaznila je 1.222 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje. A 1.111 vozača kažnjeno je zbog nepropisnog parkiranja. Još 25 vozača zbog prelaska na crveno svetlo i 22 vozača zbog nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu.

Tokom septembra, tri deteta teže su povređena, a 13 dece je lakše povređeno u saobraćajnim nezgodama u zonama škola.

Čak 7.127 vozača kažnjeno je zbog brze vožnje u zonama škola

Saobraćajna policija nastaviće sa merama pojačane kontrole u zonama škola i u narednom periodu, kako bi se unapredila bezbednost dece u saobraćaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da je bezbednost dece u saobraćaju jedan od prioriteta Ministarstva. Republika Srbija je Strategijom bezbednosti saobraćaja na putevima usvojila viziju da deca u saobraćaju ne budu žrtve, tačnije viziju nula poginule dece u saobraćaju.

RANAC portal

RANAC portal

Dodaj Komentar

Click here to post a comment

https://www.facebook.com/ranacportal/